try this for some low food

Meteen met de deur in huis vallen: IN het Rijksmuseum te Amsterdam vind je niet enkel 800 jaar geschiedenis van Nederlands vertaald in prachtige kunst, maar ook een topper van de Laaglandse keuken. Want yep, IN het Rijksmuseum vind je, met 1 Michelinster en een G&M van 17/20, het prachtige Rijks.

Sinds 2014 huist Rijks op deze prestigieuze locatie, die ook nog eens in 2023 vernieuwd werd. Executive chef Joris Bijdendijk slaat samen met Yascha Oosterberg en Friso van Amerongen de lepel in deze gigakeuken en als culinair trio brengen ze jou in “Nederlandse” verleiding.

And that’s Low Food: focus op puurheid van de Nederlandse producten is dé kern van hun keuken. En de keuken ligt ook letterlijk in de kern van het restaurant. Wanneer je binnenkomt en naar je plaats begeleid wordt: wauw…het is prachtig, het is groot, het is af!

Met ons bezoekje kregen wij 2 van de 6 plaatsen aan de bar, waar we de hand van de chef konden schudden omdat we letterlijk aan/ of in? de keuken zaten.

Low food zijn woorden naar welke ze leven, want de menu omvat:

  • Zeeuwse platte Oester: uiteraard, uniek, top (foto hierboven)
  • Witlof: puur, eerlijk, lekker
  • Noordzee wulken: met konijnenniertjes (foto hieronder) favoriet!
  • Tarbot
  • Varkensspiering: vol, smeuïg, vullend

En Kir Royal om af te sluiten.

En chefs die ook hun weg weten met sauzen, die stijgen bij ons ook wel in onze achting!

Producten: top

Setting: top

Chefs: … wel euh…leuk om naar te kijken…ssjt

Wijnen: die paar flesjes gingen heel vlot binnen… #notsorry

Maar zowel het kuieren over het museumplein toen we naar Rijks wandelden, als het buitenkomen op een later uur met een stad die aangenaam rustig leeft en eigenlijk pas begint aan het nachtleven: love it…

De avond was top en onvergetelijk.

Rijks, doei en tot de volgende!