try this for some pure food

Rozen vergaan, rimpels ontstaan, het zand loopt zonder stoppen door de zandloper en de tijd passeert ons keer op keer…

En zo kwam het te gebeuren dat de helft van deze food tryout de gezegende leeftijd van 28 jaar heeft bereikt. Er zou nu een montage van foto’s kunnen volgen schattige baby tot weirdo met een Gents accent, maar het is een foodblog en het moet smakelijk en lekker blijven.

Desondanks hadden we een weekje verlof en gingen we terug naar de wortels (begin je hem te snappen) van deze oude, grijze Gentenaar.

En waar beter kan je gaan dan het labyrint van Gent, beter bekent als de straatjes van het Patershol in te gaan en aan te kloppen bij Roots.

Leuk, ongedwongen en lekker. De visie en sfeer die Kim en Nele wouden creëren toen ze hun eigen wortels grond gaven deze historische wijk.

Onder de noemer bistronomie schuif je hier aan om speelse maar professionele gerechten te proeven. Echt een must voor als je in Gent passeert en op zoek bent naar een plek waar je kan binnenpiepen in de keuken van de chef, je zit op schoolstoelen die je doen herinneren aan inkt op je vingers (of zo in de hoek van je mond omdat je op je pen sabberde).

Maar in tegenstelling tot je dicteeschrift, passer en leesboek, vindt je in de lade van je tafel je bestek voor de gehele maaltijd terug. Echt leuk (en totaal niet zoals de refter op school waarop het iedere donderdag frietjes was).

Om te starten verwijs ik je graag naar de hoofdafbeelding van dit artikel: links boven een kroket van kikkererwten met rechts flinterdunne schelletjes gedroogde rundsentrecôte. Onderaan links een cracker van Pas de Rouge-kaas en ernaast courgette.

  • de smaak: top
  • de look: af
  • zintuigen: geprikkeld langs alle kanten

Roots, u bent goed begonnen.

Als voorgerecht kwamen we aan bij mooie meid met koolrabi en verveine (foto hier zonet boven).

Roots, uw saus was perfect.

Dan was er de keuze om een extra gerecht te nemen… Juiste ja…keuze…moeilijk moeilijk…

Pladijs – venkel – schaaldierenjus

Nogmaals Roots…die saus…

Heel spottend en ook een beetje grof om aan deze verlepte pruim een jong, groen blaadje aan te bieden…

Nu oké het was overheerlijk dus Roots, het is u vergeven.

Maar hiernaast dus kabeljauw met peterselie die samen kwamen met asperges en brandade.

Lekker, lekker, lekker.

Om deze verjaardagslunch te beëindigen (ja het was al zeker na 3u en Damart ging bijna sluiten) kregen we nog pure verwennerij: panna cotta – witte chocolade aardbei.

Roots, ik dank u om 28 zo smakelijk te maken.