try this for a coast day getaway spot

Ik ga even eerlijk zijn, de Belgische kust doet het voor ons niet…helemaal niet… wat het uitzicht toch betreft. Waar wij echter wel onze windfrak voor aantrekken is een adresje waar de gastvrijheid van de kust zoals altijd warm is, en dat heb je bij Tablavins alvast zeker!

Binnenkomen is precies in een Brits herenhuis die volzit van historische charme, en toch keiwarm overkomt (zo een beetje als het Britse koningshuis, maar dan hartelijk).

Vervolgens, zoals ook bij de Royals, komt de apéritief kar jouw richting uitgerold. Ja klassiek, maar onze favoriet blijft een glaasje bubbels welke met topelegantie werd uitgeschonken door de gastvrouw van dienst.

Ondertussen naar buiten kijken waar de kustwind hard waait en je mensen met een jas aan zwaar ziet hunkeren om even gezellig als ons ook binnen te vertoeven… ja dat maakt de beleving voor ons stiekem nog een pak beter.

Maar naast setting en onthaal, geeft de keuken echt heerlijke gerechten. Respect voor de kust, duhu, maar ook wel Oosterse invloeden, heel verfijnd, heel lekker.

En waar ze echt wel trots op mogen zijn: de wijnkaart: Als je hier je goesting niet vindt, ja dag!

Heb je niet veel tijd zoals ons? Gouden tip: de lunch. Prachtig, goed in balans, optie om uit te breiden, en voldoende om daarna over de dijk uit te waaien eer je terug huiswaarts keert.

Tablavins, een dikke merci!