Dit is het voorbeeld, van een classy summer winter catering: de Tømmer Catering Family.

Een beenhouwer en kok die samen tot een catering kwamen. Teken dat deze mannen weten wat een goe stuk vlees is. Hun passie gaf vuur en het smeulende hout van de bbq kan je bij hen altijd ruiken.

Vlees erop, BBQ toe, houtschilfers van de tafel, en even onze vragen beantwoorden:

1. Waarom heb je gekozen om met smaak aan de slag te gaan?

Het klinkt misschien cliché, maar topkwaliteit maakt het verschil. Als we ons brood kunnen doppen in arbequina olijfolie van Priorat Natur, waanzinnige durocribben kunnen bakken op zelfgekliefd eikenhout, of als er flesjes ‘Nouveau Riche’ van brouwerij De Dochter Van De Korenaar in onze keuken liggen,… dan fleuren we helemaal op. Een soort van extase. Je moet je maar eens denken hoe vaak je écht gelukkig bent op een dag, bij ons is dat die keren dat we overdonderd worden van pure, broze en krachtige smaken. Als je dan omringd bent door hetgeen dat je gelukkig maakt is het niet echt kwestie van keuze. We doen zelf waar we enorm gelukkig van worden de rest volgt vanzelf.

2. Wat is het meest leuke aan de job?

Afwisseling. We komen letterlijk in gans België en steeds op de moment wanneer iedereen ’toevallig’ iets te vieren heeft…Je leert heel veel mensen kennen, nieuwe plekken,… Het leukste aan de job is wanneer we na het event terug naar huis rijden en volgeladen zijn met positieve vibes… Pure voldoening. 

3. Wat is de grootste ergernis aan de job

Goh, ergernis. Als we écht een ergernis moeten vinden zijn het wel mensen die ons niet begrijpen en ons hun eigen regels opleggen? Dat is ondertussen toch al van onze beginjaren geleden, maar we hebben al klanten geweigerd omdat het niet klikte.Er is niets leuker dan te koken voor een bende enthousiastelingen die appreciëren wat we doen of dingen met ons delen. We besteden hier ook absoluut geen tijd meer aan… Als het niet 100% goed is staan er wel 1500 andere cateraars te wachten en dat is perfect oké. Je kan niet voor iedereen goed doen, en het heeft absoluut geen zin om met een slechte vibe verder te gaan. 

4. Wat is je lievelingsgerecht?

Aangezien we met 3 zijn heb ik het in onze whatsapp groep gesmeten. Hieronder de ongecensureerde antwoorden; Gerbrecht: ‘Heb ik niet echt, als het maar lekker en goe gemaakt is’Gert: ‘Same same mr kzou iemand doodslaan vr ons bonneke hare pasta nog is te eten!’ Mijn favoriet is en blijft een oerdegelijke vol au vent. Maar dan met apart gebakken champignons in goede boter, hollandaisesaus, vers gepelde garnalen en krokant gebakken zwezeriken. En het liefst met frieten van het frituur en zelfgemaakte mayonaise met schep extra mosterd bij.

5. Wat hoop je nog te bereiken?

In de eerste plaats hoop ik dat we dit kunnen blijven doen zolang het ons gelukkig maakt, maar daar twijfel ik niet aan. In de tweede plaats hoop ik dat we nooit het punt gaan bereiken dat we dit als onze job gaan bezien. Alle andere opties staan momenteel nog open. Wat komt, komt. Maar er zijn nog geen wilde plannen. 


Ben je saignant? Zoek Tømmer op