try this for the best square and vibe in Bordeaux

Oké, Nantes was prachtig! Maar goed, we verlaten Bretagne en rijden naar een stad met een naam…tjah… Laten we zeggen dat deze gewoon niet mocht ontbreken als je een echt foodie-road trip door Frankrijk maakt. Bienvenue à Bordeaux!

Bordeaux is in één woord: prachtig! Naar onze beleving zie je overal de geschiedenis van deze enorme havenstad terugkeren. Een soort van Parijs, gewoon kleiner: kleinere gebouwen, maar prachtige gevels. Kleinere straten, maar enorm gezellig. En terrasjes, terrasjes, terrasjes. Ik denk dat we een klein beetje verliefd zijn geworden op deze stad.

Maar goed, voor zij, die net zoals ons nieuw waren, en die een eerste keer Bordeaux aandoen: wat doe je er best? Eerst en vooral: kijk online voor een goede stadswandeling te doen, er is enorm veel te verkennen. Wij hebben onze wandeling opgesplitst in twee dagen omdat het weer prachtig was en de atmosfeer, muziek en de terrasjes gewoon té uitnodigend waren.

Naast prachtige kerken en idyllische pleinen heb je er de Cité du Vin. Een prachtig interactief museum over de geschiedenis van de wijn, lezerstip: als je gaat, koop een ticket MET degustatie. het geeft je op het einde van je bezoek toegang tot het bovenste verdiep waar je een wijntje naar keuze kan proeven terwijl je rondwandelt op het terras en de volledige stad kan zien.

En… ook…. het… noodzakelijke… moest gebeuren… Ook wij moeten ’s avonds iets eten…dusja? Waar, hoe en wat?

Geen paniek, wie zoekt die vindt! En wij vonden het de eerste avond bij Bo-Tanique. Chefs Florent en Romain hebben hun keuken van alchemie een prachtige plaats gegeven op de Place Saint-Projet. Hun keuken volgt de traditionele leer, maar met knipogen naar wereldse smaken.

EN, ze hebben een prachtige wijnkaart.

Hun menukaart was heel clean. Als voorgerecht simpelweg oeuf (met in de kern een gepocheerd ei), het hoofdgerecht volaille (met groene groentjes). Lijkt simpel, de smaken zijn echter super! En weet je, 14,5 in G&M, verdiend, want oprecht een topadresje.

En als afsluiter: citron.

Eerste avond in Bordeaux, topeten, topsfeer, en toch een minizomertje ondertussen.

Dus allen, ben je in Bordeaux? Probeer dan eerst maar Bo-tannique.

Op zoek naar een stijlvol adresje om te overnachten?
Paris loopt er niet rond, maar Hilton Garden Inn Bordeaux Centre is gewoon top!