try this for the best rooftop view in Bordeaux

Yes… in Bordeaux zijn we twee dagen blijven hangen… Indien we op voorhand wisten hoe mooi de stad was, waren we langer gebleven.

Dag twee was wijn- en wandeldag. Na in de voormiddag Cité du Vin bezocht te hebben, hebben we onze stadswandeling van dag 1 verder gezet… Ja oké het was de bedoeling om die wandeling de eerste dag volledig te doen… Maar we zijn ergens middenweg gesneuveld, en we MOESTEN bijademen op één of ander terrasje… Water stond er niet op de kaart, noodgedwongen gingen we voor wijn.

Maar goed, dag twee, wandelen, foto’s maken, winkeltje doen… pompaf van de wandeling… weer gesneuveld op een terras… Blijkbaar van een wijnbar… weer verplicht om wijn te bestellen… Het was per glas… en dan stelden ze voor om bij de tweede ronde iets anders te proeven… Noodgedwongen gevolgd… ondergaan… en glas opgedronken…

Wie zegt dat reizen puur fun en rust is… het is echt wel werken…

Pff… Gelukkig hadden we op voorhand al onze adresjes geboekt… en onze tweede en laatste avond in Bordeaux gingen we de Pont le Piere over (487 meter, je krijgt er honger van…) beklommen we de trappen van een oud havenpand, en klopten we aan bij Le Siman.

BEST DINNER VIEWS VAN BORDEAUX

Met een uitzicht op de rivier, pal op de Place de la Bourse, schoven wij aan aan ons tafeltje met nog het laatste uurtje van de ondergaande zon op ons gezicht… Echt een la vie en France gevoel, zoals uit die oude oude films.

Het was er ZALIG zitten. De kaart is zowel klassiek als hedendaags. Als voorgerecht namen we tataki van tonijn met avocado.

Maar als hoofdgerecht…we konden niet anders… een oerklassieker… Steak tartare met frietjes.

Hierboven rechts zie je hem blinken in het zonlicht. De ondergaande zon zie je in één van onze wijnglazen… Ook hier werd ons de verplichting opgelegd om wijn te bestellen. Ze boden dit niet aan per glas…wel per fles.

Ook hier ondergingen wij hun gewoontes…

De steak tartare was euhm… stevig… om het zacht uit te drukken. Maar het einde was nog niet in zicht. De chef stond met deegrol naast onze toen de dessertkaart werd voorgesteld. Fruittaart en Franse kazen speelden we met tegenzin binnen…

Maar afsluiten deden we met een verlichte stad op de achtergrond. Le Siman, you are at the top.