try this for some petite cuisine fun in Biarritz

Bye Bordeaux, tijd om af te zakken naar het meest zuidelijke punt van de Franse Westkust.

Bienvenue in het mondaine Biarritz!

Biarritz is oorspronkelijk een Middeleeuwse havenstad, net voor de Pyreneeën. Maar sinds de 19e eeuw voornamelijk gekend als badplaats met gekende bezoekers als Victor Hugo en Napoleon. Hierop volgend kreeg ze haar naam als koningin der stranden toen Napoleon III er een paleis liet bouwen. Vanaf dan zakten de Europese adel en de gekroonde hoofden af naar Biarritz om er te vertoeven als God in Frankrijk.

Nuja…toen we dat lazen…konden we niet anders dan hier ook even de kin in de lucht door de stad te paraderen. In het kort: het was er 27 graden, geen wolkje aan de lucht, we hebben er twee dagen op het strand gelegen, gelezen en geslapen, de zee in gegaan en mee met iedereen over de golven gesprongen…en toen we terug op onze kamer waren de after sun royaal toegediend op onze rode lichamen.

Maar het is er wel tof…niet zoveel om te bezoeken of bezichtigen, maar voor ons was het de tussenstop om te rusten en van de zon te genieten. En ja…om te eten natuurlijk ook.

Wij stellen jullie voor aan de volgende keurige dame: Leonie.

In eigen woorden: bistrot sans chichi. Een jong koppel zwaait hier met de pollepel. Ze doen hun eigen zin, hebben met Leonie een droom waargemaakt waar ze gerechten serveren met oog op kwaliteit, versheid En nabijheid.

En met een flesje Sancerre nabij beleefden wij hier een romantische avond in dit zuidelijke stukje Frankrijk.

Na een dagje zon, zee, strand, bakken jodium en een fles rode wijn binnen te hebben gehaald, vielen we als een blok in slaap.

Leonie, enchanté et au revoir.

Dit art-deco hotel geeft je echt het mondaine gevoel van de jaren 70-80 in Biarritz.
Boek een kamer bij Hotel Mercure Biarritz Centre Plaza.