try this for some really good bubbles

Final stop op onze roadtrip was de plaats der Franse koningen, waar godendranken vandaan komen, waar het bruist van het goede leven, en waar wandelen op een rechte lijn…naarmate je verschillende champagnehuizen degusteert, heel moeilijk wordt.

Dernier Arrêt: Reims

Voor ons, één van de favoriete steden in Frankrijk. Enkele jaren geleden waren we hier reeds geweest, en echt verliefd geworden op de stad. De historische kern is volledig heraangelegd en de stad ademt leven. Zo een prachtige stad met uitnodigende terrasjes, veel volk, veel gebabbel en gewoon puur genieten.

Must see als je hier bent: de kathedraal (waar bijna alle koningen van Frankrijk gekroond zijn), een toer langs de meest prominente champagnehuizen EN als je er toch eentje moet kiezen om te bezoeken en degusteren? Ga voor Pommery! Waarom? Naast het feit dat het gewoon enorm goede champagne is, krijg je hier meer dan waar voor je geld.

Want een bezoek aan Pommery brengt je via een enorme houten trap naar de kelders die samen meer dan 18 kilometer tellen. De uitleg is bij ieder champagnehuis uiteraard hetzelfde, maar bij Pommery loop je door de kelders die ingekleed zijn met permanente en tijdelijke tentoonstellingen van klassieke, moderne en hedendaagse kunst. En dat maakt Pommery echt wel hét huis om te bezoeken. Na de klim terug naar boven, wordt je gelukkig beloond met een glaasje bubbels terwijl je in de inkomhal uitkijkt op een omgekeerde olifant die op zijn slurf balanceert…

En nu dat jullie aandacht heeft, zeg ik gewoon: ga erheen!

Enkele jaren geleden waren we ietwat onvoorbereid naar Reims getrokken, zonder plan, zonder reservaties. Waar we op de bots nog plaats vonden was bij Le Millenaire. Heel toevallig omdat we hem gewoon tijdens het wandelen waren tegengekomen. We belden, boekten, en hadden een enorm goede avond. En nu hadden we unaniem gezegd: we gaan terug!

Beginnen deden we met een gepocheerd ei (met zoiets kan je nooit fout gaan), crème van eekhoorntjesbrood en varkensbuik. Overheerlijk, perfect in balans en een smaakbom om mee van start te gaan.

Vervolgens een stukje ombervis met artichaud, basilicum en tomaat. Klassiek, lekker, en gewoon uitlikken dat bord.

Tussendoor nog een stukje parelhoen, en afsluiten was met deze perzik.

Kleine caloriebom, ook al is dit een vrucht… vreemd…

Le Millénaire, bedankt voor het warme onthaal, en uiteraard het lekkere eten en de fantastische wijnen!

Verblijftip: Best Western Premier La Paix, pal in het centrum, dus gemakkelijk als je die bubbels wilt blijven proeven.