try this, because it’s all about U

Ik weet wat je denkt… “mysterieuze titel”… “over wat zou het gaan?”… “ik kan het echt niet raden”…

Nu laat ik dan deze heel dubbele, en totaal niet te achterhalen titel voor jullie verklaren. Voor wie het culinair genieten en stijlvol overnachten geen geheimen kent, en wie een beetje de stad Antwerpen kent, voor hen zal deze naam bekend in de oren klinken.

Met een topligging tegenover het MAS en een uitzicht over de plezierhaven, heeft U Eat & Sleep echt alle punten binnen gehaald om iedere bezoeker op ALLE vlakken te verwennen en te doen smaken naar meer. “U” is een hospitality concept van, hou je vast, Hans Otten. Een idee dat au fond alle aandacht richt op de gast, namelijk “U”. Dit allemaal onder het alziende ogen van Colette van Remortel, de vrouw van Hans. Colette heeft er een vliegende (*kuch*) carrière opzitten als piloot en legt de maatstaf voor U Eat & Sleep dan ook op wereldniveau. Na 7 jaar de wereld rond te zijn gevlogen, is het voor haar duidelijk waar de focus op moet liggen voor iedere gast en waar menige zaken de bal misslaan op het gebied van service en dat ’tikkeltje meer’ om U een onvergetelijke ervaring te geven.

Klein (of groot) applausje want Hans en Colette, jullie slaagden in jullie opzet!

Het visueel orgasme, welke vroegtijdig tot ons kwam wanneer we de deuren binnen stapten, danken wij aan volgende dame. Karen Ribbens en haar bureau April One mochten de artistieke uitwerking en design van hotel en restaurant tot hun rekening nemen. En het is een parel aan de Antwerpse sterrenhemel.

Menig beeldmateriaal is online te vinden. Ik heb er geen van het restaurant omdat we ons gingen laten verwennen op de kamer (oké dat klinkt fout)… Maar het restaurant was gesloten ten gevolge van één of ander virusje.

Maar na een keileuk welkom van Colette en een rondleiding op de kamer van Hans (oké dat klinkt weer fout), maakten wij ons klaar voor de volgende verwennerij: Weekend Escape for “U”

Zie hiernaast aan welk intiem tafeltje wij mochten aanschuiven.

Het Weekend Escape menu begon met een glaasje bubbels met daarbij hummus – tataki – foie gras.

Vervolgens langoustine met asperges en Bisque met rivierkreeftjes

En oh ja… Samen met een heerlijke Italiaanse Vecchia Torre kwam het filet van lam. En we waren uiterst gecharmeerd door de bediening…want ze hebben het kannetje saus laten staan… Perfect gewoon!

En ja kijk, deze simpele cake die iedereen kan maken op het einde van deze topavond. *kuch*

…oké…

…en dan ’s ochtends…

…nog even kort…

…extra verwennerij…

U Eat & Sleep… we’ll be back…