try this for true Ghentian brunchingtons

Zondag in Gent… Je hebt er moed voor nodig om dan dé perfecte brunch te vinden. Sommigen moorden, sommigen liegen om naar voor in de wachtrij te mogen gaan… Wij reserveren gewoon op tijd.

(oké dat laatste is ook niet volledig waar maar deze keer waren we gewoon op tijd)

Als een ware pokémon master zien wij iedere nieuwe zaak als een pokérgym waar je de leader moet verslaan om de badge aan je collectie toe te voegen. Bij ons is het eerder: reserveren – lekker eten – en het visitekaartje in onze schaal werpen om zo de collectie te vergroten.

Maar ontbijt bij Valeir is gewoon top! En oh ja, niet te klassiek maar lekker vernieuwend. Dit wordt ook duidelijk als je binnenstapt. Retrotegels gecombineerd met zachte hippe kleuren. WE LOVE IT.

Maar wij gingen niet zomaar…wij kwamen met het ULTIEME testpubliek: de ouders en schoonouders!

Dit is geen simpel gegeven. De opdracht was dan ook een zaak te vinden die voor ons vernieuwend en origineel genoeg zou zijn, maar voor de ouders ook voldoening geeft in de mate van “ahja dat ken ik wel dus dat is oké”.

Valeir…u slaagt hierin…

Ik zou een volledige opsomming/beschrijving/menukaart kunnen uitschrijven maar ik laat het genot eerder aan zij die langsgaan. Verkikker jullie op de twee foto’s in dit artikel! Voor de rest zou ik, wanneer het mogelijk is, zo snel mogelijk jouw dag laten starten met een heerlijk vertoeven bij Valeir.

En nog een klein detail om mee te geven. Valeir is niet enkel gekend om zijn ontbijt/brunch.

Indien je op zoek bent naar verkoeling kan je hier terecht voor overheerlijke ijsjes. Iets wat ze jou bij afsluiten van je ontbijt/brunch ook laten proeven (oh ja, ze zijn slim).

Spend your mornings at Valeir.