try this if your are feeling hungry and philosophical

De innerlijke mens…deze moet ten alle tijden verzadigd, gelaafd, gespijzigd en voldoening worden gegeven… jaja, we gaan deze keer de literaire richting uit (zeg het mij als ik te ver ga). Ik ga verder… De mensheid blijft zoeken naar antwoorden op die eeuwige vragen…maar de tijdelijke vragen zijn niet minder belangrijk… Zo heb ik die eeuwige tantaluskwelling… de onmogelijke keuze… de “doe ik het, of doe ik het niet”… namelijk: wat ga ik eten…

Bij deze hoofdbrekende vragen grijpt men vaak terug naar die geniale breinen die in de geschiedenis reeds over deze aardbodem liepen. En voor hen die ’s ochtends of ’s middags deze honger naar antwoorden (en eten) niet kunnen stillen hebben wij Voltaire.

In Brussel op de Place George Brugmann vind je restaurant/traiteur Voltaire. Uit eigen ondervinding stel ik vast dat dit plein mogelijks het meest rustige in Brussel is. Hun kaart spreidt zich van ontbijt, naar lunch, tot een gebakje in de namiddag uit. Tafelen kan je doen in de grote zaal achteraan of op het uitgebreid terras aan de straatkant…en het was o zo aangenaam, o zo rustig, en o zo lekker.

Wij gingen via Tribe Agency lunchen op een zonnige vrijdagmiddag en kozen uiteraard voor het terras. Starten deden we met een frisse gazpacho van erwt, een eerste voor ons! En het smaakte op het terras met de zon op onze snuit uiteraard zoooo goed.

Verder gaan, deden we met gnocchi met kaas, room en courgette. Verraderlijk klein bord, want wederom zaten wij vol(taire) …ik had geen andere insteek om de naam nog eens op te werpen, excuses voor het flauwe grapje.

Zoals ik reeds meegaf, is dit restaurant een toepasselijk adresje voor de literaire zielen onder ons. Het terras volgt de breedte van het pand + de aansluitende boekenzaak. Superslimme zet.

Zij die hun nieuwe boek direct willen verslinden, kunnen simpelweg de boekenwinkel uitstappen, neerploffen op een stoel en tussen de lijnen door (hum hum) gezellig en vooral lekker tafelen.

En indien je zin hebt om dit culinair genot verder te zetten. Binnen heb je het traiteurgedeelte met een koeltoog vol lekkers en een assortiment aan producten om in je eigen kookpotten te gooien.

Bij deze zou ik zeggen: boeken toe, ga naar Brussel
en lees verder bij Voltaire.