try this when it’s cold

Via Collishop werden we uitgenodigd voor hun winter-bbq. Ze organiseerden ook enkele workshops om tips en tricks mee te geven aan zij die houden van het culinaire, oog hebben voor detail en design, en daarnaast gewoon een toffe gastheer willen zijn.

We begonnen met table styling, onder het alziende oog van Anouk Taeymans, interior stylist bij uitstek.

“Na de feestdagen en voor dat de lente begint vallen we in een grijze periode wat decoratie betreft. We entertainen, maar hoe kleden we alles gepast in? In plaats van een strakke setting gaan we voor een losjes gedrapeerd laken over de tafel. Zo kan ook je servet deels van de tafel hangen. Groen en rood maken plaats voor zachte zandkleuren. Deze kan je doortrekken van het linnen naar de kaarsen en zo ook naar de naamkaartjes.”

“Qua bloemen grijpen we terug naar de grijsgroene kleuren in de natuur. We houden van transparantie. Zo hangen we deze in glazen vaasjes, binnen een zwart metalen frame”

Meesterlijk, want deze decoratie kan enkele maanden overleven.

Het resultaat was een aangename tafel die een rustige, warme sfeer uitstraalt. De accenten in bloemen en kleuren geven dat winterse gevoel, zonder dat je die foute kersttrui mist.

Nadien mochten we aan onze eigen tafel aanschuiven voor een maaltijd van Tømmer. Neven door bloed, partners in crime voor een overheerlijke catering.

Vervolgens gingen we over naar de cocktails. Uiteraard waren we allemaal laaiend enthousiast (er hing alcohol in de lucht). Collishop zorgde voor een oude rot in dit vak: Carl Van Droogenbroeck. Enkel voor de meesterlijke shake-beweging begonnen we al te applaudisseren.

“After dinner cocktails zijn er om mee uit te pakken. Een afsluiter van een etentje met een twist. Geen typisch wijntje, maar een speelse cocktail die bij iedereen in de smaak valt.”

We zagen er vier:

  • Scottish Winter: whisky en kaneelsiroop.
  • The Macallan Old Fashioned: whisky en esdoornsiroop.
  • Disaronno Sour: Disaronno en sinaas (hiernaast).
  • Espresso Martini: koffielikeur, wodka en espresso.

Zij die zoet willen bijkletsen, kiezen voor de Scottish Winter. The Macallen Old fashioned is voor de whisky/turfliefhebber. Disaronno Sour past aan de lippen van de digestiefdrinker. De Espresso Martini is voor hen die nog steeds meedoen, maar effe een cafiëneboost nodig hebben

Na het proeven gingen we gewapend met enkele styltips + 4 receptideeën op naar ons volgende etentje op de agenda. We zullen uitpakken met een tafel die klasse en warmte uitstraalt. Met onze nieuwe cocktails kunnen we onze gasten vervolgens tot onder deze mooie tafel krijgen (of ze er bovenop laten dansen).

Thanks Collishop!