try this for the best ancient Japanese noodles in Ghent

Lucht… Aarde… Water… Vuur… Lang geleden leefden de vier naties in vrede… tot de vuurnatie aanviel… oh wacht. Dat is het begin van Avatar.

Maar zittend in dit Oosterse adresje, temidden van de Gentse stad, kijkend naar de noodle-etende draak op de muur (zie foto hierboven), kwam ik direct wel in Aziatische sferen.

Maak graag een eervolle buiging voor Zuru Zuru Ramen.

Vlakbij St-Pietersstation te Gent brengt Nick ons Japan op een bord…of kom. Na rondzwervingen heeft hij de geheimen van de ramen-keuken bemachtigd en meegebracht naar ons. Zijn doel? kwaliteit en authenticiteit serveren aan ons. Hoe? Door ramen aan onze lippen te zetten. En ramen is de perfecte balans in smaken, gezondheid en gastronomie.

Wij stapten alvast binnen , werden aan ons tafeltje gezet, en mochten direct traditioneel met een heet vochtig doekje ons verfrissen. LOVE IT.

Typisch aan deze keuken alvast is snelheid. Snel bestellen, snelle bediening, en chefs die toch niet stressen of met noedels naar elkaar gooien in al deze drukte. Pure zen in deze keuken.

Meegaand in hun stijl bestelden we twee Kirin ichiban-biertjes. enkele dumplings en gefrituurde kip voor we ons lippen zetten aan het onderstaande:

Yuzu Shio Ramen: Zilt zeezout basis, met lente-ui, bamboe- en sojascheuten, gemarineerd eitje.

  • smaakbom
  • geslurp all the way
  • kruiding die wij zelf niet zouden kunnen maken
  • we zijn tot de bodem gegaan

Verraderlijk diepe bodems trouwens. Maar ten top voldaan! Na eerbetonen aan onze chef stapten wij de frisse Belgische (kuch) lucht weer in. Maar het Oosten heeft veel verrassingen in petto.

Wil jij onze Fortune cookie van Zuru Zuru Ramen ontdekken? Check snel onze Instagram.