Wie zomer zegt in België denkt aan: ofwel regen met een beetje zon, ofwel wegenwerken om toch ook in vakantieperiode in de file te kunnen staan, ofwel festivals met te dure warme pintjes.

De enige constante is wel, vanaf er zon is worden de kolen in vuur gestoken of de gaspitten opgewarmd en smijten we zoveel mogelijk vlees op die grill (met een beetje stoefkruiden).

Leve de BBQ periode en vooral, leve ook deftige, gemakkelijke side salads!


Bereiding

  1. Schil de asperges met de dunschiller, breek het achterste stukje af en leg deze in een grote pan. Doe water in de pan tot de asperges net onder staan. Laat dit koken. Als het water kookt, zet je het vuur uit en laat je de asperges nog 5 minuten garen. Haal ze uit het water en dep ze droog.
  2. Verhit de grillpan en grill de asperges 5 tot 10 minuten. Draai de asperges af en toe om. Snij ze vervolgens in grote stukken.
  3. Was de salade en zwier deze droog. Snij in grove stukken.
  4. Kook de eieren gedurende 5 minuten in water met een beetje azijn. Leg ze vervolgens in koud water en pel de eieren.
  5. Ondertussen bak je de spekblokjes krokant. In deze pan kun je ook de walnoten toevoegen en kort mee aanbakken.
  6. Neem een grote schaal. Hierin doe je de salade. Vervolgens verdeel je de walnoten, spekblokjes en stukken asperge over de salade. Snij de eieren in 2 en leg deze op de salade.
  7. Werk af met de dragonazijn, olijfolie, peper en een weinig zout.

Tip

  • Je kunt ook een mosterd-honingdressing gebruiken om je salade af te werken. Hiervoor neem je 1 el honing, 1 el mosterd, 1 el balsamico azijn en 2 el olijfolie. Meng alles goed door elkaar.
  • Deze salade kan je ook maken met groene asperges.