Het seizoen van het witte goud zou voor ons een volledig jaar mogen duren. Asperges zijn snel klaar en zonder veel bewerking vol van smaak. Daarnaast kun je er gewoon heel veel mee variëren.

Trouwens weetje, bij asperges does size matter. Als je hun gang laat gaan, kunnen ze tot 3 meter lang worden. Vandaar misschien dat ze een afrodisiacum zijn.


Bereiding

 1. Met de dunschiller schil je de asperges. Dit doe je door van de top naar beneden te gaan. Het onderste stukje (+/- 2 cm) snij je af. De geschilde asperge snij je in stukken.
 2. Warm de oven voor op 180°C.
 3. Leg de hazelnoten op een bakplaat met bakpapier. De pancetta snij je in stukjes en leg je op een andere bakplaat met bakpapier.
 4. Rooster de nootjes 10 minuten in de oven. De pancetta droog je ongeveer 12 tot 15 minuten in de oven tot ze krokant zijn.
 5. Kook ondertussen de asperges in de bouillon gedurende 10 minuten. Haal de soep van het vuur en pureer de soep met de staafmixer.
 6. Hierna breng je de soep terug tot het kookpunt en voeg je de room toe. Roer goed door elkaar.
 7. Kruid de soep af met nootmuskaat, peper en zout.
 8. Met een mes snij je de geroosterde nootjes in stukjes.
 9. Net voor je de soep serveert werk je af met de geroosterde hazelnoot en gedroogde pancetta.

Tip

 • Om de soep nog meer vulling te geven, kun je er een gepocheerd eitje bij serveren en afwerken met versnipperde bieslook.
 • Aspergesoep maak je best met verse asperges om maximaal hun smaak te ervaren.