Ontbijt is één van de belangrijkste maaltijd van de dag, zeggen ze toch. Eerlijk, wij ontbijten niet in de week, maar in het weekend durven we ons wel eens laten gaan.

Rustig wakker worden, de geur van koffie, ongedwongen sfeer en genieten van een lekkere pistolet of koffiekoek. Daarnaast maken we graag zelf iets extra.

Deze bladerdeegrolletjes met choco zijn zo gemakkelijk en snel klaar waardoor ze bijna standaard bij ons op tafel komen. Trouwens perfect om samen met de kinderen klaar te maken.

En geloof mij ’s morgens wil je niet nadenken als je net wakker bent, gelukkig hoeft dit ook niet bij dit recept.


Bereiding

 1. Warm de oven voor op 210°C.
 2. Leg een vel bakpapier op een bakplaat.
 3. Rol het bladerdeeg uit. Op één helft smeer je de gekozen chocopasta. Smeer deze helft volledig in, maar hou een randje van een halve centimeter vrij.
 4. Verkruimeld de hazelnootjes en strooi dit over de ingesmeerde kant.
 5. Vouw het bladerdeeg dubbel en duw de randjes goed aan.
 6. Snij het bladerdeeg nu in repen van 2 tot 3 cm.
 7. Neem de uiteinden van een reepje bladerdeeg en draai in tegenovergestelde richting. Rol ze vervolgens op tot een rondje en druk wat aan. Leg elk rondje op de bakplaat.
 8. Klop het ei los en bestrijk elk rondje met wat ei.
 9. Bak de bladerdeegrolletjes ongeveer 15 tot 20 minuten gaar in de oven.

Tip

 • De hazelnootjes zijn geen must, maar dit geeft wel een leuke crunch. Je kunt natuurlijk kiezen voor andere nootjes zoals walnootjes of pecannootjes.
 • Dit is een leuk recept om ook samen met de kinderen te maken. Niet moeilijk en achteraf zullen ze er zeker van smullen.