Het is gewoon omdat we al enkele maanden zo een stoommandje in de kast hadden liggen dat we er wel eens iets mee moesten maken

EN geen spijt van de aankoop. Go Asian or go home!


Bereiding

Dim sum

 1. Kook in een kookpot water en voeg hier de kippenbouillon aan toe. Zorg ervoor dat het stoommandje op de kookpot kan geplaatst worden.
 2. Snij de kipfilet in stukken en doe deze in de cutter samen met de krab. Cutter het geheel al kort.
 3. Voeg vervolgens de zeste van de limoen toe, het sap van de limoen, de sojasaus en kruid af met peper en zout. Cutter dit ook nog even door elkaar.
 4. Hierna doe je het ei bij het mengsel samen met de room. Dit laat je verder cutteren tot je een goed gemengd geheel hebt.
 5. Week de vellen rijstpapier in water tot ze volledig zacht zijn.
 6. Neem het stoommandje en op de basis leg je wat sojascheuten. De paprika en wortel snij je in fijne reepjes en deze leg je bij de sojascheuten.
 7. Snij de vellen rijstpapier in 2 of in 4 (afhankelijk van hoe groot je de dim sum wil). In het midden leg je een beetje van je vulling en vervolgens plooi je dit toe in een goed afgesloten pakketjes. Dit leg je op de groentjes in het stoommandje.
 8. Sluit het stoommandje en zet dit op je kookpot met de kokende bouillon. Laat het geheel ongeveer 10 minuten stomen.

Dipsaus

 1. Snij de rode peper fijn samen met de zaadjes. Doe dit in een kommetje.
 2. Voeg hier volgens de fijngesneden gember, de rijstazijn, de sojasaus en sesamzaadjes aan toe.
 3. Roer alles goed door elkaar.

Tip

 • Je kunt de dipsaus minder pikant maken door de zaadjes van de rode peper weg te laten. Anderzijds kun je voor een zoete toets zorgen door er 1 el honing aan toe te voegen.
 • De groentjes in het stoommandje kun je ook vervangen door bijvoorbeeld grote bladen krokante sla of stengels lente ui.