Soms koken we fancy met mooi gedresseerde borden, soms gaan we voor comfort food en veel food sharing. Dit gerecht hoort duidelijk tot de 2de groep.

Een ideaal vegetarisch gerecht met een zomerse toets, maar je kunt deze perfect serveren als side dish bij een barbecue of tijdens een brunch.

Geen klassieke rode kool, maar een frisse eigentijdse versie.


Bereiding

  1. Warm de oven voor op 180°C.
  2. Snij de rode kool in 8 kwartjes en leg deze op een bakplaat met bakpapier. Smeer ze in met olijfolie en kruid ze bij met peper en zout.
  3. Rooster de rode kool gedurende 1 uur in de oven.
  4. De walnoten doe je in een ovenvaste bakvorm. De laatste 10 minuten van het roosteren van de rode kool, zet je de walnoten mee in de oven.
  5. Voor de yoghurtsaus meng je de kokos yoghurt met de tahini en het uitgeknepen teentje look.
  6. Voor de dressing meng je alle ingrediënten goed door elkaar in een kom. Kruid bij met peper en zout naar eigen smaak.
  7. Verdeel de yoghurtsaus over de borden. Hierop schik je de geroosterde rode kool. Werk af met de geroosterde walnoten, fijn gesneden bladpeterselie en de balsamico dressing.

Tip

  • Tahini is simpel zelf te maken. Warm de oven voor op 180°C. Leg 100 gr sesamzaadjes op een bakplaat en laat ze 10 minuten roosteren. Halverwege het roosteren ga je er met een lepel door zodat ze rondom rond bruin worden. Doe de geroosterde sesamzaadjes in een blender samen met 100 ml olijfolie. Mix tot je een sesampasta krijgt. Dit is de tahini. Kruid nog bij met peper en zout en voeg een koffielepel citroensap toe.