Bereiding

Kip met yoghurtmarinade

 1. Warm de zonnebloemolie op in een pan en bak hierin de kurkuma, komijn, cayennepeper en paprikapoeder voor ongeveer 1 minuut.
 2. Voeg vervolgens de geraspte gember, de versnipperde look en fijn gesneden rode peper (met zaadjes) toe. Meng dit alles onder de yoghurt.
 3. Smeer de kippenbillen volledig in met dit mengsel en laat dit minstens 6 uur marineren.
 4. Verhit na het marineren de kolen van je barbecue of warm de oven voor op 200°C.
 5. Leg de kippenbouten in de braadslede. Bak deze ongeveer 20 – 30 minuten gaar op de barbecue (af en toe draaien) of 30 minuten in de voorverwarmde oven (halverwege de billen eens draaien).
 6. Maak ondertussen de parelcouscous salade.

Parelcouscous salade

 1. Doe de parelcouscous in een kookpot samen met 500 ml water en een beetje zout. Laat dit vervolgens koken. Vanaf het kookt, zet je het vuur lager en laat je dit nog 10 minuten pruttelen.
 2. Snij de gele paprika in kleine blokjes, de olijven in fijne ringen, de zongedroogde tomaatjes in stukken en de komkommer (zonder zaadlijst) in blokjes.
 3. Meng dit door elkaar samen met de versnipperde dille en bieslook. Kruid wat bij met peper en zout.
 4. Hierna meng je de gekookte parelcouscous door je groenten en besprenkel met wat olijfolie. Roer dit nog eens goed door en proef of er nog wat kruiding nodig is.

Tip

 • Indien je teveel yoghurtmarinade hebt, kun je een deel aan de kant houden en er mayonaise doormengen. Dit is een lekkere saus om te gebruiken bij de kip of met een hamburger.
 • Blijf bij de kookpot bij het koken van de parelcouscous. Vanaf dit kookt, durft het even overkoken. Let hier dus zeker mee op.