Hoewel complex koken leuk is om te doen, heb je soms ingrediënten die weinig extra nodig hebben zoals kreeft.

En dan hebben we het niet over de niet ingesmeerde toerist op een zonnig strand na 4 uur bakken en braden. Maar wel over het dier vanuit de zee. Na het koken zien ze er ook rood uit, maar in hun geval maakt dit hen extra smakelijk.

Wij gebruikten een voorgekookte kreeft besteld via Seafood Markt. Super vers en top levering!

Wijntip: Circe verdejo 2020 – Rueda wijnen


Bereiding

  1. Smelt in een steelpan de boter en voeg de zaadjes van het vanille stokje toe. Laat dit koken tot de boter er goudbruin uitziet. Laat dit afkoelen in een kommetje.
  2. Doe het vlees van de avocado in de blender samen met het sap van de limoen. Mix dit tot je een glad mengsel hebt. Kruid bij met zout. Haal dit door de zeef zodat er geen brokjes meer inzitten.
  3. Kook in een pan een hoeveelheid water. Met een scherp mesje maak je een kruis in de onderkant van elke tomaat. Leg deze 15 seconden in het kokend water en doe ze dan onmiddellijk in ijswater. Haal het vel van de tomaat. Snij deze dan in kwartjes om de zaadjes te verwijderen. Snij de tomaten vervolgens in blokjes.
  4. Meng de witte wijnazijn met 3 eetlepels olijfolie en meng dit door de tomaten. Voeg de avocadopuree bij de tomaten en meng alles nog eens goed door elkaar.
  5. Leg de kreeftenstaarten op een bakplaat en wrijf ze in met de vanille boter. Zet de bakplaat onder de gril van de oven tot de boter smelt over de kreeft en bruin wordt op de bakplaat.
  6. Zet een dresseerring in het midden van je bord. Vul dit met de tomaten. Hierop schik je een kreeftenstaart per persoon. Werk af met enkele blaadjes kervel. Als laatste doe je nog wat vanille boter op de bodem van je bord.

Tip

  • Wij gebruikten tomaten van vroeger. Deze zijn niet alleen leuk qua kleur, maar zo heb je een diversiteit aan smaken.
  • Als je vanille boter over hebt, kun je dit perfect gebruiken in één van je dessertjes om extra smaak te geven.