Wait what?

Oh ja, een macaron met tonijn. and iieets goooood!


Bereiding

 1. Meng de amandelpoeder samen met de poedersuiker. Laat dit even rusten op kamertemperatuur.
 2. Warm vervolgens de oven voor op 150°C.
 3. Zeef het amandelmengsel boven een vel bakpapier.
 4. Klop het eiwit stijf en meng er 1/4de van de kristalsuiker door. Blijf kloppen tot de suiker opgenomen is. Voeg dan de rest van de suiker toe terwijl je blijft kloppen.
 5. Doe het amandelmengsel bij de eiwitten en spatel het erdoor. Roer dit tot het beslag als een lint van de spatel loopt.
 6. Voeg 3 druppels rode en 9 druppels gele kleurstof toe en meng dit door je beslag.
 7. Vul een spuitzak en spuit bolletjes op een bakplaat. Maak dat de bolletjes gelijk zijn. Klop de bakplaat even op je werkblad zodat er geen grote luchtbellen in het deeg blijven zitten. Laat ze nu voor 45 minuten rusten.
 8. Bak de koekjes 15 tot 18 minuten in de oven. Open de oven om de 5 minuten zodat het vocht kan ontsnappen.
 9. Haal de bakplaat uit de oven en laat 2 minuten rusten. Leg de macarons vervolgens omgekeerd op een rooster om af te koelen.
 10. Doe de ricotta en tonijn in een kom. Met een vork plet je alles en meng je zo goed en fijn mogelijk tot je een stevige vulling krijgt.
 11. Met een lepel of via het mengsel in een spuitzak doe je de tonijn op één koekje. Vervolgens druk je hier een ander koekje op.

Tip

 • Je kunt de tonijn smaak zo puur mogelijk houden zoals in dit recept, maar je kunt perfect afkruiden met wat zwarte of cayenne peper.
 • Als je deze macaron gebruikt als hapje tijdens een etentje, raden we je aan om de macarons pas samen te stellen net voor je gaat serveren.
 • Om het tonijnmengsel heel fijn te hebben, kun je de tonijn in een verhakker mengen met de ricotta op medium stand. Niet te lang laten mengen anders wordt het te vloeibaar.