Bereiding

 1. Bekleed een bakvorm met papier.
 2. Week 4 blaadjes gelatine in koud water.
 3. Breng 100 gr water met 300 gr suiker in een steelpan zachtjes aan de kook. Als de suiker volledig is opgelost, knijp je de gelatine uit en voeg je dit toe aan het suikerwater. Meng tot de gelatine is opgelost.
 4. Haal de pan van het vuur. Voeg een snuifje zout toe en een halve eetlepel vanille extract. Schenk dit over in een kom of in de keukenmachine.
 5. Mix dit ongeveer 5 minuten op de hoogste stand tot het mengsel in volume is verdubbeld. Giet dit mengsel in de bakvorm.
 6. Herhaal stap 2 tot en met 5. Voor je gaat mixen voeg je 15 druppels rode voedingskleurstof toe zodat je een roze kleur krijgt. Giet dit mengsel op het witte mengsel in de bakvorm.
 7. Zet de bakvorm minstens 2 uur in de koelkast.
 8. Om aan te snijden, bestrooi je de bovenkant eerst met poedersuiker. Maak een scherp mes nat met heet water of bestrooi je mes met poedersuiker. Je zal je mes vaak nat moeten maken of met poedersuiker moeten bestrooien zodat je gemakkelijk alles kan snijden.
 9. Rol de blokjes marshmallow volledig in poedersuiker en klop het overtollige af.

 

 


Tip

 • Je kunt de marshmallows ongeveer 2 weken bewaren in een afgesloten doos.
 • Door de lucht zal de buitenkant krokant worden, maar dit is niet erg, want de binnenkant blijft even zacht zoals het hoort te zijn.
 • Ideaal om te branden boven de barbecue.
 • In plaats van de marshmallows achteraf in poedersuiker te rollen, kun je ze ook in kokospoeder rollen.