Naast fancy gerechten, houden we gewoon van eenvoudige gezonde “pot op tafel” gerechten.

Deze Nasi Goreng is perfect als hoofdgerecht, maar kun je natuurlijk ook als bijgerecht op tafel plaatsen tijdens een zomerse BBQ.

Geen schuldgevoel als je bijneemt, enkel schuldgevoel als je de rest aan tafel voorbij steekt om die pot Nasi Goreng volledig op te eisen :-).

 


Bereiding

  1. Snij de courgette en de paprika in kleine blokjes.
  2. Stoof deze even aan in een pan met wat olijfolie. Kruid bij met peper en zout.
  3. Verdeel de bloemkool in kleine roosjes en doe deze in de blender of de hakmolen. Laat dit mixen tot je bloemkoolrijst overhoudt.
  4. Doe wat extra olijfolie in de pan met groenten en voeg de bloemkoolrijst en paprikapoeder toe. Kruid terug bij met peper en zout.
  5. Ondertussen maak je een omelet van de eieren. Laat deze afkoelen en snij dan in stukjes.
  6. Snij de lente ui in ringen en versnipper de bieslook. Voeg deze samen met de fijngesneden omelet toe aan de bloemkoolrijst.
  7. Meng alles goed door elkaar. Je kunt onmiddellijk warm serveren of laten afkoelen als side salad.

Tip

  • Het voordeel aan dit gerecht is dat je veel vrijheid hebt om je eigen toets eraan te geven. Zo kun je de nasi goring afwerken met fijngehakte nootjes, bijkruiden met sojasaus, gebakken spekjes eronder mengen, etc.
  • Wil je maar 1 pan vuil maken, dan kun je de eieren bakken in de pan met de bloemkoolrijst. Belangrijk is dat je voldoende roert, zodat de eieren volledig gaar zijn.