Als je aangesproken wordt over Piccadilly, denk je waarschijnlijk aan één of andere Engelse stad of misschien gewoon de nieuwste Pokémon. Niets is minder waar, want Piccadilly is de oorspronkelijke naam van Pickles. Simpel gezegd: ingelegde groenten.

Zoals Samson en Gert vragen: Wil je ‘r ook pickles bij doen? in hun klassieker Verliefd zijn, zijn we ook stiekem een beetje verliefd geworden op dit recept van Belgische pickles.

Geef toe, wat smaakt er nu niet beter dan een dikke snede bruin boerenbrood met oven gebakken ham en een laagje pickles? Ook deze combinatie met komkommer doet je verlangen naar meer.


Bereiding

Pickles

 1. Laat de zilveruitjes ontdooien en snij de bloemkool in hele kleine roosjes.
 2. Smelt de boter vervolgens in een kookpot en stoof de uitjes en bloemkool even aan. Zorg er alleen voor dat ze niet bruin worden. Voeg vervolgens een beetje water toe.
 3. Strooi de bloem over de groenten en roer goed door zodat ze volledig omringd zijn in bloem.
 4. Vervolgens voeg je de curry, suiker, kurkuma en mosterd toe. Bak dit even mee aan.
 5. Overgiet het geheel met de azijn en de bouillon. Voeg de laurier toe en kruid af met een snuifje zout.
 6. Laat het geheel inkoken tot je een licht gebonden saus krijgt. De zilveruitjes moeten niet plat gekookt worden.
 7. Haal de pan van het vuur. Snij de augurken fijn en meng dit onder de pickles.
 8. Giet de pickles in een weckpot of andere kom zodat deze volledig kan afkoelen. Tijdens het koelen, bindt de saus verder.

Afwerking

 1. Schil de komkommer en snij de uiteinden af.
 2. Verdeel de komkommer in 4 stukken. Haal met een lepel de helft van de binnenkant eruit. Maak dat je niet de onderkant weghaalt.
 3. Vul de komkommer met de pickles en werk af met de Cress.

Tip

 • De pickles op zich kun je natuurlijk in grotere porties maken en ongeveer 2 maanden in de koelkast bewaren. Altijd lekker op een boterham met gekookte ham of met frietjes natuurlijk.