Asperges blijven een topproduct om zoveel lekkere gerechten mee te maken.

Deze is een perfecte combinatie tussen België en Italië. Het smeuïge van de risotto samen met de pure smaak van de witte asperge.

Zoals we in het Nederlands/Italiaans zeggen: Perfecto combo!

 


Bereiding

 1. Schil de asperges met de dunschiller en leg ze in een grote pan.
 2. Vul de pan met water tot ze net onder staan. Laat dit koken. Als het water kookt, zet je het vuur uit en laat je de asperges 10 minuten in het water liggen.
 3. Ondertussen warm je olijfolie op in een andere pan. Hier doe je de versnipperde ajuin en look bij. Deze bak je glazig.
 4. Voeg vervolgens de risottorijst toe aan de pan. Bak de rijst een minuutje aan.
 5. Blus het geheel met de witte wijn en laat dit even inkoken.
 6. Voeg nu een soeplepel bouillon toe. Laat dit zachtjes inkoken tot het vocht bijna volledig weg is. Voeg dan opnieuw bouillon toe.
 7. Snij ondertussen de kopjes (+/- 5 cm) af van de asperges en hou deze aan de kant. De rest van de asperges halveer je in de lange en snij je in stukken.
 8. Als je de laatste lepel bouillon toevoegt, voeg je de stukjes asperges (niet de kopjes) toe aan de risotto en laat je dit mee koken.
 9. Voeg de boter in blokjes toe aan de risotto als de rijst zo goed als gaar is en roer dit er goed door tot je een romig geheel overhoudt.
 10. Kruid af met peper en zout.
 11. Verdeel de risotto over de borden en schik de kopjes van de asperges erop. Werk af met de bladpeterselie.

Tip

 • Om nog meer aspergesmaak te geven aan de risotto, kun je de asperges gaar koken in de bouillon die je vervolgens gebruikt om de risottorijst gaar te koken.
 • Dit gerecht kun je ook met een combi van groene en witte asperges klaarmaken.