Voor een relatie moet je soms offers maken… Er zijn moeilijke punten waar je overheen moet raken. End at doe je samen! Zo heb ik een chef in huis die pimskoeken vreselijk vindt… Ik daarentegen heb 10 jaar aan een stuk iedere weekavond praktisch zo een doos naar binnen gespeeld!

Maar uit liefde… en ik denk uit een poging het voor hem zelf beter te maken… ging mijn chef aan de slag en maakt zijn versie van de wereldbekende PIMS-koek! En oh ja…het smaakte!


Bereiding

Sinaasappelgelei

 1. Week de gelatine ongeveer 10 minuten in koud water.
 2. Breng het sinaasappelsap aan de kook en voeg de suiker toe. Roer alles door elkaar tot de suiker volledig is opgenomen.
 3. Haal de pan vervolgens van het vuur. Knijp de gelatine uit en meng dit met het sinaasappelsap.
 4. Doe de gelei in een spuitzak en laat dit minstens één uur opstijven in de koelkast.

Cake

 1. Verwarm de oven voor op 180° C.
 2. Klop het ei met de suiker tot je een luchtige massa krijgt.
 3. Vervolgens voeg je de bloem toe en spatel je dit voorzicht door het mengsel.
 4. Vul de cakevormpjes voor 3/4de met het deeg en bak deze ongeveer 9 minuten in de oven.
 5. Laat de cakejes even afkoelen in de bakvorm. Na enkele minuten haal je ze uit de vormpjes en laat je ze volledig afkoelen op een rooster.

Afwerking

 1. Smelt de chocolade au bain marie. Als alles vloeibaar is, doe je dit in een spuitzak.
 2. Neem een kom met koud water en voeg wat ijsblokjes toe. Spuit in het water de vloeibare chocolade. Zo stolt de chocolade onmiddellijk en krijg je leuke vormpjes.
 3. Pers de sinaasappels zodat je voldoende sap hebt. Haal dit door een zeef zodat je geen vezels meer hebt. Voeg hierbij wat goede olijfolie en grof zeezout. Meng dit even door elkaar.
 4. Om te presenteren neem je een diepe kom. Hier leg je eerst het cakeje in. Daarna spuit je de sinaasappelgelei op het cakeje en hierop leg je een chocoladevorm. Giet als laatste het sinaasappelsap rond het cakeje.

 


Tip

 • Als je nog meer sinaassmaak wil, kun je het geheel afwerken met wat zeste van sinaasappel.
 • Om wat meer zuur toe te voegen aan het gerecht, kun je het sap van een halve of hele limoen (naar smaak) bij het sinaasappelsap toevoegen.
 • Giet het sinaasappelsap pas op het einde bij het gerecht anders neem het cakeje teveel vocht op. Aan tafel serveren is het meest ideale.