Bereiding

 1. Doe de blok ham in de kookpot en voeg hier het water en azijn aan toe. Zorg ervoor dat de ham net onder het vocht staat. Is dit niet zo, dan vul je de kookpot aan met de verhouding 1/3de azijn en 2/3de water.
 2. Breng het geheel aan de kook. Vanaf het kookt, laat je dit op een laag tot middelhoog vuur verder koken gedurende 3 uur met het deksel op de pot.
 3. Na het koken haal je de ham voorzichtig uit het vocht en laat je deze afkoelen. Vervolgens doe je de ham in een grote kom en met 2 vorken trek je het vlees in draadjes.
 4. Warm de oven voor op 200°C.
 5. In een kommetje meng je de bruine suiker met de mosterd.
 6. Doe de helft van de pulled ham in een ovenschaal en besprenkel met de helft van de mosterd/suiker mix. Hier leg je de rest van het vlees op en dit besprenkel je met de andere helft van de mosterd/suiker mix.
 7. Bedek de ovenschaal met aluminiumfolie en zet deze vervolgens in de oven gedurende 1 uur.
 8. Ondertussen versnipper je de witloof. Smelt wat boter in een pan en bak de witloof kort aan. Doe hier de honing bij en laat dit verder karamelliseren.
 9. Warm de hamburgerbroodjes kort op in de microgolf of leg ze 1 minuut mee in de oven.
 10. Op de bodem van het hamburgerbroodje schik je wat pulled ham en hierop gekaramelliseerde witloof. Je kunt afwerken met een weinig mosterd.

Tip

 • Mocht je pulled ham over hebben en je wil deze de dag nadien opwarmen, dan voeg je beter 1 of 2 eetlepels water toe aan je vlees zodat het niet uitdroogt.
 • Gebruik een blok ham en geen schelletjes. Deze kun je niet in draadjes trekken en je vlees zou onmiddellijk uitdrogen.