Bereiding

Taartbodem

 1. Doe het bakpapier in de springvorm.
 2. Verkruimel de speculooskoekjes. Dit doe je met de keukenrobot of je doet de koekjes in een diepvrieszakje en je klopt ze heel fijn met de deegrol. Smelt ondertussen de boter in een pan op een laag vuur (of in de microgolfoven).
 3. Meng de speculooskruimels met de boter. Stort dit uit in de springvorm en druk dit met de bolle kant van een lepel goed aan. Zet dit een halfuur in de koelkast.

Vulling

 1. Klop de slagroom stijf en laat de gelatine blaadjes 10 minuten weken in koud water.
 2. In een andere kom klop je de eierdooiers met de kristalsuiker op tot een lichtgeel mengsel.
 3. Spatel vervolgens de mascarpone door het eiermengsel. Doe dan de opgeklopte slagroom, vanille-extract en amandel-extract of amaretto bij het mengsel. Klop dit op tot een luchtig geheel.
 4. Doe 2 eetlepels water in een kom en zet dit 10 seconden in de microgolfoven op de hoogste stand. Knijp de gelatine uit en meng dit met het beetje water in het kommetje. Roer dit tot de gelatine volledig is gesmolten. Doe dit bij de taartvulling en meng goed door.
 5. Doe de helft van de vulling in de springvorm.
 6. Doop de boudoirs in de koffie en verdeel dit over de eerste laag van de taartvulling.
 7. Vervolgens doe je de rest van de vulling in de springvorm en strijk je dit glad.
 8. Laat de taart 4 uur opstijven in de koelkast en werk nadien af door het bestrooien van de taart met cacao poeder door de zeef.

Tip

 • Als je geen fan bent van boudoirs, kun je deze vervangen door speculoos. Zo krijg je een dubbele laag van deze heerlijke koekjes.
 • Dip de koekjes heel kort in de koffie. Anders komt er teveel vocht in je taart waardoor het opstijven moeilijker lukt.