Comfort food all the way! Pot op tafel en gewoon een stuk lasagne op je bord schuiven. En dan nog eentje…en nog eentje…tot je denk dat het te weinig is om nog ik te vriezen en de hele pot gewoon op is.

Gewoon doen en genieten!


Bereiding

Bolognaise saus

 1. Warm de oven voor op 150°C.
 2. Warm wat olijfolie op in de gietijzeren pan en voeg hier de pancetta bij.
 3. Vervolgens versnipper je de ajuin en look. Voeg dit bij in de pan. Als laatste voeg je de wortel toe in kleine blokjes.
 4. Als dit glazig gebakken is, doe je het gehakt bij in de pan. Bak deze gaar en doe in kleine stukjes. Voeg dan de tomatenpuree erbij en laat dit 1 minuut meebakken.
 5. Blus het geheel met rode wijn en laat wat vocht verdampen. Voeg dan de verse tomaat in blokjes toe, samen met de laurier, oregano en basilicum. Breng het geheel aan de kook en kruid bij met peper en zout.
 6. Zet het deksel op de pan en laat deze 2 tot 3 uur verder garen in de oven. Roer geregeld eens door de saus. Als er te weinig vocht is, kun je een beetje water toevoegen.

Bechamelsaus

 1. Smelt de boter in een steelpan. Hier voeg je dan de bloem bij. Roer dit enkele minuten door tot het wat gebakken is zonder dat het bijkleurt.
 2. Giet er beetje bij beetje de melk bij en roer telkens tot een glad mengsel.
 3. Laat de saus verder indikken door een paar minuten te laten doorkoken. Breng op smaak met nootmuskaat, peper en zout.

Afwerking

 1. Warm de oven voor op 180°C.
 2.  Vet de ovenschaal in met boter of olijfolie.
 3. Schep een laagje Bolognaise saus in de ovenschaal. Bedek dit met enkele vellen lasagne en schep daar bechamelsaus op. Bestrooi dit met Parmezaanse kaas.
 4. Herhaal stap 3 tot alle ingrediënten verwerkt zijn. Hou enkel nog zowel Bolognaise saus als bechamelsaus over om één laag te bedekken.
 5. Meng de overblijvende sauzen met elkaar en werk de bovenkant van de lasagne hiermee af. Eindig met een laagje Parmezaanse kaas.
 6. Zet de lasagne 40 minuten in de oven.
 7. Serveer onmiddellijk als de lasagne uit de oven komt.

Tip

 • De Bolognaise saus kun je verder bijwerken met stukjes paprika, wat selder, salie, rozemarijn, etc.
 • Wij maken altijd een dubbele portie zodat je één lasagne in de diepvries kunt bewaren. Ideaal om eens een “comfy easy yummy food” avond te houden.