Ik wist zoals jij ook niet dat er koek werd genoemd naar de Franse president.

#dislectisch


Bereiding

 1. Meng de amandelpoeder samen met de poedersuiker en het merg van het vanillestokje. Laat dit even rusten op kamertemperatuur.
 2. Warm vervolgens de oven voor op 150°C.
 3. Zeef het amandelmengsel boven een vel bakpapier.
 4. Klop het eiwit stijf en meng er 1/4de van de kristalsuiker door. Blijf kloppen tot de suiker opgenomen is. Voeg dan de rest van de suiker toe terwijl je blijft kloppen.
 5. Doe het amandelmengsel bij de eiwitten en spatel het erdoor. Roer dit tot het beslag als een lint van de spatel loopt.
 6. Vul een spuitzak en spuit bolletjes op een bakplaat. Maak dat de bolletjes gelijk zijn. Klop de bakplaat even op je werkblad zodat er geen grote luchtbellen in het deeg blijven zitten. Laat ze nu voor 45 minuten rusten.
 7. Bak de koekjes 15 tot 18 minuten in de oven. Open de oven om de 5 minuten zodat het vocht kan ontsnappen.
 8. Haal de bakplaat uit de oven en laat 2 minuten rusten. Leg de macarons vervolgens omgekeerd op een rooster om af te koelen.
 9. Breng in een kookpot de room aan de kook. Breek de chocolade vervolgens in stukken en meng dit in de room tot je een smeuïge crème krijgt. Doe dit in een spuitzak en laat even afkoelen in de koelkast.
 10. Spuit de chocoladecrème op één koekje. Bedek dit met een ander koekje en druk lichtjes aan.

Tip

 • Om echt een knapperig koekje te krijgen en ten volle van de smaak te kunnen genieten, bewaar je de macarons best nog 2 tal dagen in de koelkast voor je ervan eet.
 • Je kunt de macarons ook in de oven bakken met een houten lepel tussen de deur. Zo kan het vocht constant ontsnappen.