Onze etentjes kunnen, licht uitgedrukt, soms nogal veel zijn. Om toch de mond en de darmen de kans te geven om er volledig van te genieten, geven we sinds kort deze venkelijsjes.

Enerzijds reinigt dit de mond van alle smaken zodat het etentje goed aangevat kan worden. Anderzijds heeft het de werking dat het maag en darmen kalmeert voor alle andere “kleine” gerechtjes die volgen.

Alleen maar voordelen dus zodat je gasten nog meer plezier hebben aan je eten.


Bereiding

  1. Verwijder het buitenste blad van de venkel en smijt deze weg. De rest van de venkel snij je in kleinere stukken en haal je door de centrifuge.
  2. Snij vervolgens ook de komkommer en appel in stukken om door de sapcentrifuge te halen.
  3. Voeg bij het sap dat je overhoudt, het sap van de limoen.
  4. Vul de ijsvormblokjes telkens voor de helft.
  5. Plaats dit in de diepvriezer.
  6. Haal 2 minuten voor serveren uit de diepvries.

Tip

  • In plaats van dit voor een etentje te geven, kun je het sap ook in een grote schaal plaatsen in de koelkast. Vervolgens kun je hier granité van maken door er met een vork over te krassen. Deze granité past perfect bij een ceviche met aziatische (pikante) toets.
  • Liever geen ijsje, maar je wil wel de voordelen? Maak dan een smoothie van appel, komkommer, venkel en limoensap door alles in de blender fijn te draaien samen met 0,5 liter water. Perfect om de dag te starten.