try this ,because there’s never too much wine…I think…

Yess….nog een wedstrijd met deze toppers!!!! Vorig jaar mochten we de lockdown vieren…oké vieren is misschien het verkeerde woord…. Vorig jaar werd de lockdown een pak draaglijker dankzij onze vrienden bij Amavins. Via hen mochten wij vorig jaar een lekkere doos wijnen verloten en de dorst lessen bij een ander, de lockdown laven bij een ander, iets lekker aan de lippen brengen bij een ander.

Helaas is er momenteel nog wijnig anders aan het verhaal van vorig jaar… Restaurants hebben nog geen zekerheid, de grootte van de zomerbubbels wordt nog afwachten, en de koppels zonder kinderen en singles doen hun best om de wijnconsumptie hoog te houden!! En wij doen echt echt ook ons best.

Maar we blijven positief, steunen elkaar, en delen graag deze topwijntjes van Amavins met jullie!

We beginnen met een apéritiefje in de vorm van bubbels of een frisse rosé.

Mmmmm Serenello… Een lekker, licht parelende prosecco uit Italië. Fris en fruitig met een lichte toets van citrus en een beetje zoet.

  • Perfect dus om via videochat met je favoriete collega te neuten over die ene daar vandaag die weer iets doms had gedaan.

Hello hello Château Beaulieu. Jij frisse rosé uit de Provence. Perfect dat hij niet te zoet is hoewel je het rood fruit goed proeft.

  • Deze is ideaal om met je BFF terug te denken aan die zotte zomeravond/festivalavond waarbij je beide dingen hebt uitgestoken waarvan enkel en alleen je BFF het hem/haar mag herinneren… en voor de rest hoeft NIEMAND dat verhaal te horen!

Afhankelijk van je persoonlijke, amoureuze voorkeuren, feminist of niet, getrouwd of niet, werkend in een team met allemaal mannen of allemaal vrouwen stel ik je voor aan volgend intelligent duo/koppel/zakenpartner/sparring partner/Nicole & Hugo: Mister Wisdom & Madame Wisdom.

Mister Wisdom is afkomstig uit Californië. Helaas een jaar zonder parties, uitreikingen en Award shows, maar dan vooral genieten van deze topper, smaakt naar eikenhout met een kruidige afdronk.

Madame Wisdom is een dame met klasse, een echte chardonnay. Zelfde afdronk als Mister Wisdom, maar oooh zoveel rijper! In Hollywoodsferen zou ze Meryl Streep zijn op de Oscar’s in een prachtige creatie van Channel.

Een echt Powerkoppel deze twee.

  • Madame Wisdom is eentje die de real housewives of California in grote slokken opdrinken, elkaar overtroevend met anekdotes over hoe lastig het is nu de mannen zich thuis hebben geïnstalleerd en half aangekleed van de badkamer naar bureau verplaatsen om de volgende zoom-meeting te volgen.
  • Mister Wisdom zal op zijn beurt te genieten zijn op vrijdagavond, voor sommige donderdagavond na een werkweek vol frustratie van internetverbinding die midden in een meeting uitviel, of ten gevolge van uitputting nu werkdagen niet meer afgelijnd zijn omdat die pc binnen handbereik staat en al snel nog iets kunt/wilt/moet nakijken of afwerken.

Onze laatste twee zijn echter een eerbetoon aan onze trouwe viervoeters die ieder moment van de dag ons bijstaan wanneer wij van thuis werken. Zij het nu de kat die tegen wil en dank voor de camera komt lopen bij een online meeting, zich in je schoot werkt, en iedere typende vinger aanvalt. Of de hond die godganse dagen ligt te slapen, maar zodra je aan de lijn hangt, de nood heeft om het meest piepende speeltje aan te bieden, jij die net opperste concentratie had bij een meeting die je tot in de puntjes had voorbereid.

Helaas is het niet sociaal aanvaard om in een professionele online meeting met een glas wijn te zitten. Indien dit wel kon, kozen wij voor Lou Gat.

Verkrijgbaar in Purple, Green, Yellow en Pink, met in mozaïek de kattenkop (‘Lou gat’ in het Occitaans) die het fruitige karakter van deze Gascogne wijnen weergeeft. Lou Gat gaat voor eenvoud en heerlijke smaken.

Special feature hierboven van onze trouwe collega wanneer wij thuiswerken: Jinx the Frenchie.

Amavins… troost en toeverlaat in deze moeilijke tijden, laten we klinken op elkaar en er het beste van maken!

Zin om bijgeschonken te worden? Klik hier.