Try this if you want to discover new worlds

Celebration time! Enkele belangrijke data combinerend en zoekend naar hét juiste adres boekten we bij aanvang van de zomer Boury. We hadden reeds lange tijd deze parel op onze verlanglijst staan . We hadden een datum, hadden gespaard, boekten onze tafel en gingen als honden van Pavlov, kwijlend naar Roeselare.

Team Boury bestaat naast Tim Boury (twee sterren van dienst) uit een internationaal keukenteam. Versterking in de zaal komt in de vorm van  broer Ben (Boury) en onder het alziende oog van gastvrouw Inge (Boury). Samen de perfecte mix om de ervaring qua service, bediening en smaak naar een volledig nieuw niveau te brengen.

We hadden de luxe om voor aanvang neder te dalen uit één van de drie kamers boven de zaak (oké ja, we zijn er v-o-l-l-e-d-i-g voor gegaan) en in de zomerse warmte aan te schuiven op terras en van start te gaan. Tip: kies onvoorwaardelijk voor de cocktail maison!

Nu, het terras op zo’n avond: top.
De hapjes, verfijnd: top.
De bediening: top

De keuze om ook nog enkele verse oesters te delen: doen! Oké, goede start, alles zit op niveau. Tijd om aan te schuiven aan tafel.  Snel even de menu: paling- kreeft- octopus- tarbot- eendenlever- lam- aardbei & meloen 

Tussendoor nog even een kaasbord nemen, voor het geval er op het einde sprake zou zijn van een gaatje (dit was het niet). Samen met ieder gerecht waren er tranende glazen wijn (je wordt er gewoon emotioneel van), keuze van topsommelier van dienst: Dries Corneillie. 

Ik bespaar jullie de fotoreportage (oké eentje hiernaast) maar het is veilig om te zeggen dat Tim Boury een keuken heeft met culinaire zwaargewichten #foodporn. Inge & Ben leiden een zaal waarvan je merkt dat de focus ligt op de gasten met alle attenties, aandacht en warmte die er gewoon bij horen #likeaboss. Samen het recept voor een topzaak, #’noughsaid.

Het leuke aan zoiets als Boury is dat er gewoon geen zorgen zijn, geen zaken die jij of zij uit het oog zouden verliezen en ieder gerecht is lekker en AF. Het is pure verwennerij.

‘s Ochtends volgde ook nog onderstaande (zie foto)


En dit is voor 2 personen…uhu

Wel…hieronder nog even hun gegevens. Wij waren in ieder geval sprakeloos (we bleven echter wel dooreten). Tim diende ons ook reeds van antwoord bij deze vragen.

Boury
Rumbeeksesteenweg 300, 8800 Roeselare