try this in summer time

Aaah…je stapt uit de auto, en het genieten begint. Velen zouden er niet rouwig om zijn in de omgeving van Elckerlijc te wonen. Het roken, het braden, het smoren, de stoefkruiden! Dit is multisensorieel proeven!

In Maldegem ligt dit baken voor menig bbq-fanaten. Grillgod Peter De Clercq laat je in zijn restaurant genieten van een goe stuk vanopt vuur.

Indien mogelijk, zak tijdens de zonnige maanden af naar dit restaurant. Elckerlijc heeft een prachtig terras waar het gezellig vertoeven is en die de bbq-ervaring verstevigd.

De voorgerechten op de kaart, en diegene die we zagen passeren, oogden prachtig. Maar, wij opteerden voor het delen van enkele amusantjes: bruscetta, scampi en buikspek. O-V-E-R-H-E-E-R-L-I-J-K! en gewoon gezellig om met vrienden, of z’n tweetjes te delen.

Verder op de menukaart kan je kiezen uit grillgerechten zoals lamskroon en filet pur, wij kozen deze enja… Niet enkel de kwaliteit van de producten, maar ook de kennis van zaken spreken voor zich. Verder heb je uiteraard het aanbod aan vlees, voor zij die een specialeke willen. Van Boeuf Normande tot Hongaarse Stepperund, Angus tot Wagyu. Hoe zotter, hoe beter, hoe lekkerder. 

Afsluiten deden wij met een dame blanche en een bordje kaas. We konden dit er nog net bijduwen voor we naar de auto waggelden (yep, het knopje sprong net niet van de broek) en Eckerlijc tussen de korenvelden zagen verdwijnen. 

Peter legden we ook op de rooster met onze vijf vragen. Ga maar kijken.


Zit je al op hete kolen?

Elckerlijc
Kraailokerkweg 17, 9990 Maldegem