try this for the real Ghentian hotel-restaurant-bar experience

Love it! De Manhattan-feel midden in Gent.

Voor de rasechte Gentenaars onder ons zal ‘de Braempoort’ geen onbekende naam zijn. Gelegen tussen het Zuid en het historisch centrum vind je vandaag Yalo: Urban Boutique Hotel.

Het nieuwe paradepaartje van Gent wat gastronomie, design en feel good betreft, een samenvoegsel van ‘ja’ en ‘hallo’ op z’n Gents. Nog meer reden om ervan te houden. En Yalo is veel, heel veel: boetiek hotel, gastronomisch restaurant, event locatie en binnenkort opent de rooftop bar zich. En dat laatste zal voor Gent een unicum worden in Gent centrum. Wij kijken er alvast naar uit om de bruisende stad te ervaren, met een verfrissend glas, leuke sfeer en de skyline van Gent op de achtergrond!

Maar wij hebben uiteraard niet gewacht en zijn reeds afgezakt om te gaan proeven van Yalo. Hun food & drinks met een tikkeltje rock ’n roll resulteert in een leuke kaart. Sam D’Huyvetter, ons gekend van Bar Bask, Fou D’O, Brasserie Boulevard, neemt de keuken onder zijn hoede en laat iedereen smullen met een keitof to-share concept over alle gangen heen!

Wij, kuch, lieten ons gaan en gingen all the way met: ansjovis uit blik met toast, burrata shaksouka za’ater, een heerlijke kroket, een heerlijke vis samen met aardappel en aioli.

We hadden in totaal 3 voorgerechten to share genomen, waarbij de dame van dienst ons waarschuwde en de vraag stelde of we goede eters waren? instemmend toen, spijt hebbend later. Want het was overheerlijk, resulterend in een wandeling door de stad om alles wat te laten zakken.

Waarbij we ondertussen al bezig babbelden om terug te keren.

Enkele weken later hadden we een dagje Gent gepland met de ouders, rasechte Gentenaars. We namen hen mee naar Yalo, wat voor hen eeuwig en altijd Braempoort zou blijven, en ze keken hun ogen uit.

Enkele gezellige uurtjes… en drankjes later, kwamen ze beide tot de consensus een nieuwe aanlegplaats te hebben gevonden als ze in Gent iets willen gaan drinken. Wat een keileuk gevoel!

Yalo, tot snel eh!