try this if you want to go ginger (the spice, not the hair color)

In de wereld van drankjes, cocktails, mocktails, aperitieven e.a. is er een plaats voor iedere artiest/plaats of ingrediënt. Zo heb je de Joan Collins: even roze, relaxerend en vol van wodka, als de gelijknamige actrice. Men kent de Manhattan: ode aan de luxueuze stad. En dan de klassiekers, zoals whisky-cola (what’s in a name).

Nu, voor ieder wat wils, naar eigen hoeveelheid, combinatie, en smaak. Maar…we hadden een gemis, een gat in de opties aan de bar, een twijfel bij het zien van de kaart, en gewoon een leegte naar dit: een eerbetoon aan gember.

Gember is een specerij die wereldwijd in iedere keuken te vinden is, en staat gekend om zijn sterke smaak en geur. De oorsprong staat niet volledig vast. Er wordt gegokt dat de plant uit het zuiden van China of India komt. Gember is echter reeds lange tijd een vast product in internationale handel. Zo kennen onze noorderburen de specerij reeds eeuwenlang.

Dimitri Oosterlinck plaatste dit product in de spotlight en ontwikkelde Gimber! Een 100% biologisch gemberdrankje zonder toevoeging van smaakstoffen of alcohol. Hoofdingrediënt: Peruviaanse gember (the best). Dit topproduct is sterk van smaak, koppig (daar houden we wel van) en een tikkeltje moeilijk. Zo leerde Dimitri heel snel dat hij op zoek moest gaan naar een pers die krachtig genoeg was om deze gember klein te krijgen.

De toepassing van Gimber is breed: cocktails, mocktails (zoals de onze) of thee. De liefhebber van een sterke, keelprikkelend drank kent gember. Maar je kan ook verder gaan.

Neem Gimber mee de keuken in, kies een gerecht en speel! Zo kan je naast het marineren van zalm, of het bereiden van gemberkoekjes, Gimber gaan gebruiken als hoofdingrediënt bij het maken van een Oosterse klassieker.

We maakten Yakitori, de mini saté bij uitstek. We sneden een stuk chateaubriand in kleine blokjes en rijgden deze als een ware samoerai aan de stokjes. We zetten een kleine kookpot op het vuur en gooiden fruitsap, rode peper, honing, sushiazijn samen met Gimber! We overgoten onze saté’s en duwden deze de oven in.

Het resultaat was een lekkere brochette, pittig van smaak met een duidelijke hint naar onze geliefde Gimber-smaak.

Leef en eet je gember? Of ben je op zoek naar dat ene ingrediënt om op volgend etentje mee uit te pakken? Is het nu aan de bar of in de keuken, kies voor Gimber! Je kan hen vinden via volgende link.

Nu we toch straf bezig zijn, klik door naar onze wedstrijd, neem deel en wie weet ontvang je binnenkort een fles in de brievenbus (bij manier van spreken eh, deze wordt geleverd naar jouw keuze, een fles kan niet door de postgleuf, duhu!).

Gimber