try this for something salty – black – pearls of heaven – fancy – delicious – sexy

Jaja, publieke opinie zal voornamelijk zijn dat het overrated, duur, niet smaakvol en decadent is… Wel dan heb je gewoon nog geen goede kaviaar gegeten of heb je het gewoon… nog niet!… gegeten.

Wel euhm… wij houden ervan, vinden de smaak echt uniek en ja hoor, naast zijn terecht plaats in de culinaire locaties waar het op de menukaart staat, koken wij er enorm graag mee!

We love it! just open your mouth and taste the salt

Oké, bovenstaande klinkt misschien verkeerd, maar je MOET het gewoon proberen! En nogmaals ja: au fond zijn het steureitjes. Steureitjes voor de wereldbekende kaviaar zijn voornamelijk afkomstig uit de Kaspische Zee en dus OF Iraans OF Russisch van oorsprong.

Voor het eerst vermeld in de 4de eeuw voor Christus door Aristoteles, maar standing gekregen door de Russische Tsaar en ultieme favoriet van de volledig Romanov familie. Letterlijk: het eten van tsaren, keizers en koningen. Zover zelf dat tijdens de Middeleeuwen de koningen van Europa het alleenrecht hierover hadden om dit op hun boterham te smeren.

Ten gevolge van ecologie, cultuur en het uitputten van de steur is kaviaar tegenwoordig schaars en daaropvolgend een exclusief product geworden. Hieropvolgend zijn er ook nog minder kwalitatieve producenten en verdelers van deze lekkernij.

Maar, wij halen onze hoogstaande kwalitatieve mosterd, of toch onze kaviaar, bij Imperial Heritage Caviar.

De Colman familie staat met dit merk borg voor duurzaamheid, kwaliteit en puurheid. Het begon allemaal met hun zoektocht naar de pure traditionele smaak van kaviaar, welke uitgroeide tot een bloeiend bedrijf.

De naam Imperial Heritage Caviar verwijst naar de Russische Tsaar Peter de Grote die de grondlegger was van het Russische Rijk (Empire) en in zijn tijd dé referentie was voor topkaviaar. Zodanig dat het op alle gelegenheden, feesten en banketten rijkelijk werd aangeboden aan de gasten.

En nu is het bij ons beland… en gaan wij ermee aan de slag!

Hierboven zie je de ravioli en roomsaus van garnalen afgewerkt met Imperial Heritage Caviar. Ook hier pure smaken van garnaal in combinatie met het zilte van de kaviaar.

Onze tweede creatie is ajuin met oester & tartaar van coquille afgewerkt met kaviaar, zeekraalolie en citroengrassaus.

En dit zullen niet de laatste gerechtjes met dit topproduct zijn.

Imperial Heritage Caviar, die donkere, glanzende lekkere avonden met jou zullen lang nazinderen.

…dat en de zoutige smaak die op onze tong blijft liggen…