try this, add the wine, add the cheese

Spijt…o zo veel spijt…

Het leven van een food blogger is niet gemakkelijk. Versta ons! Onze jobs liggen binnen de HR en verzekeringen, onze blog is onze uitlaatklep en passie. Wanneer we dan ook een event moeten laten passeren, een event over WIJN en KAAS!!! … dan… ja… dan… vloeien er traantjes.

Zo kwam het dat we een avond met Rasteau in de spotlight, helaas hebben moeten weigeren.

Rasteau is een dorp met een rijke (lees: lekkere) wijngeschiedenis. Met onze nieuwe kennis die we opdeden tijdens het vorige event over Cotes du Rhônes wijnen, en bij dit event wederom onder het alziende oog van Wine Lady of the Year Kristel Balcaen, kan onze gemiddelde expertise vertellen dat Rasteau die wij mochten proeven voor het grootste deel gemaakt was met de Grenache druif.

Het jaartal is 2014, wat tegenwoordig niet meer als jong wordt beschouwd. Wij proefden voornamelijk een fruitige ondertoon.

Gewoon heerlijk!

Alice Bown zou Alice Bown niet zijn als ze ons niet van thuis uit volledig in de sfeer van die avond zou brengen. Samen met deze heerlijke Rasteau kwamen twee proevertjes, gesneden door Eline Goossens van Edgar Kaasbar.

  • een Délices aux herbes: zoals de naam verklapt een schapenkaas vol van Provençaalse kruiden.
  • een Mont Vully réservé: een halfharde kaas die tijdens het rijpingsproces is ingewreven met Pinot Noir…komaan… wat wil je meer…

Alles samen…hebben wij ons eigen mini-event thuis gemaakt met het wentelen van onze Rasteau en het proeven van het gele goud uit Edgar Kaasbar.

Thanks Alice Bown voor de goede zorgen…We beloven zoveel mogelijk te schuiven in onze agenda voor de volgende kaas en wijnavond.