Bereiding

Asperges

 1. Schil de verse asperges.
 2. Doe deze vervolgens in een pan en zet ze onder water. Vanaf het water kookt, haal je de pan van het vuur en laat je de asperges nog 5 minuten in het water. Hou wat van het kookvocht aan de kant voor de saus.
 3. Ondertussen verhit je de grillpan. Dep de gekookte asperges droog en leg ze op de grillpan. Grill de asperges gedurende 2 tot 3 minuten aan elke kant.

Botersaus

 1. Doe de boter in een pan en laat deze op een zacht vuurtje smelten. Je zal zien dat er na verloop van tijd een witte laag boven komt drijven. Haal dit voorzichtig weg met een lepel. Zo hou je geklaarde boter over. Hou dit op een heel zacht vuur warm.
 2. Doe het eigeel in een steelpan. Voeg hier het kookvocht van de asperges en het water aan toe.
 3. Zet de pan op een zacht vuur en klop het geheel schuimig op. Ofwel doe je dit in een achtvorm ofwel klop je gewoon rond, maar draai je de pan telkens een kwartslag naar links en rechts.
 4. Blijf het geheel goed opkloppen tot je ziet dat je klopper sporen nalaat. Haal af en toe de pan van het vuur bij het opkloppen zodat het eigeel niet gaat bakken in de pan.
 5. Giet de geklaarde boter in een straaltje bij de saus terwijl je blijft doorkloppen.
 6. Voeg het sap van de citroen erbij en kruid af met peper en zout.

Afwerking

 1. Blancheer de zeekraaltjes. Doe ze kort in kokend water om ze dan vervolgens onmiddellijk in ijswater te leggen.
 2. Pocheer de 2 eieren.
 3. Schik op een bord de gegrilde asperges. Leg er een gepocheerd ei, wat geblancheerde zeekraaltjes en grijze garnalen bij. Werk af met de saus en wat peper en zout.

Tip

 • In plaats van deze botersaus kun je ook een klassieke hollandaise saus gebruiken.
 • Als je de asperges nog meer beetgaar wil, kook je ze niet op voorhand, maar leg je ze onmiddellijk op de grillpan. Je grilt ze dan ongeveer 5 minuten aan elke kant.
 • De asperges kun je ook perfect grillen op de barbecue.