try this to let loose in public

Losjes? Op het gemak? Verwennerij met formalitieten op een laag pitje? Dat vind je hier. Publiek ligt op het einde van de Gentse culinaire sterrenhemel (ookwel Ham 39, voor zij die het officiële adres zoeken).

We hadden een weekje verlof en deze stond gewoon als volgende op het lijstje. Publiek heeft een ster op de schouder staan, en een warmte die haar naam eer aan doet. Iedereen is welkom, iedereen leunt achterover, iedereen geniet. Iedereen is Publiek. En wij zouden/moesten gaan.

Je gaat zitten op stoelen als toen op school. Geen benoemde gastvrouw, maar een toffe van Gent verwelkomt je, en overhandigt het houten bord (megaleuke menu).

Geen huisapéritief, wel een overheerlijk glaasje bubbels. Vergezeld van een kaaskoekje, kersbladhapje en… kwarteleitjes (zie hoofdfoto). Deze laatste moest je zelf pellen en vervolgens onderdompelen in een overheerlijke kaasdip… Nog eens een duidelijk statement van Publiek: maak je handen maar vuil, no worries

We maakten hiervan ook al onze eigen versie (uiteindelijk heten we the food tryout voor een reden), en proberen zo ook ons eigen publiek te bekoren.

Eerste gang: spitskool – rode poon – selder

Tweede gang: aardpeer – zalmforel – champignon (hiernaast)

Derde gang: limousin – walnoot – kersen.

Nummer 3 was eigenlijk een rauwe wintersalade/steak tartaar (limousin – walnoot – kersen), maar dan op hun eigen volkse wijze. Toevoeging van noten met ruw gesneden kruiden schijnden eens een verfrissend licht op deze onvoorwaardelijke klassieker.

En dan presteerden ze een mooie meid op tafel (nee echt), namelijk een mooi stuk schelvis met paprika, gevolgd door parelhoen met knolselder en dragon. Hieronder de laatste drie nog eens op een rijtje.


Publiek smaakte… Meer kan ik niet zeggen. Indien je op zoek bent naar een topper, tijdens je vrije dagen of gewoon om eens uit te blazen. Trek hier naar toe, plof neer, en relax.

Publiek
Ham 39, 9000 Gent