Jan Verhelst, op een wandelafstand van 600 meter van onze voordeur, was toen we in Eke kwamen wonen ons persoonlijk godengeschenk! Na het verhuizen, de rompslomp en eenmaal we gesetteld waren zochten we naar een adresje voor onze ouders te verwennen. We stootten op Jan Verhelst, zochten de reistijd op en… het bleek 7min te zijn. Te voet! Nog nooit hadden we zo snel een reservatie gemaakt.

Je komt binnen in een warm en stijlvol interieur, ontvangst door Ineke, lady of the house en wandelende wijngids. De chef, Jan Verhelst himself, verwent je met parels uit de keuken (verslag hiervan kan je lezen in onze review, link onderaan) die jou met Aziatische invloeden een ware smaakexplosie laten beleven.

Hieronder onze 5 vragen die wij de chef voorlegden.

1. Waarom heb je gekozen om met smaak aan de slag te gaan?

Al van kinds af was het duidelijk dat dat mijn ding was, en dat daar ook mijn toekomst in lag.

2. Wat is het meest leuke aan de job?

Alle dagen ingrediënten zoeken en deze tot een lekkere maaltijd bereiden, mensen tevreden stellen en het tafelgenot creëeren en doorgeven waar ik als kind mee opgroeide.

3. Wat is de grootste ergernis aan de job

Op zich geen, al is de huidige evolutie in allergieën een uitdaging die we alle dagen moeten doorstaan. Het op voorhand doorgeven van uitzonderingen is zo een courtesy die we kunnen appreciëren. Het gaat dan vaak om voorzieningen die we kunnen maken in plaats van op het laatste moment nog aanpassingen te moeten gaan maken.

4. Wat is je lievelingsgerecht?

Daar kan ik al lang geen eenduidig antwoord op geven.
Een eerlijk bereid gerecht met topproducten, recht uit het hart, dat moet altijd smaken.

5. Wat hoop je nog te bereiken?

Alles wat er nog in het vooruitzicht ligt.


Lees alvast onze ervaring hier.

Jan Verhelst
Stationsstraat 33, 9810 Eke