try this, take a cab & go fish

We zaten met een hongertje en een goestje. Na onze avond bij Upper waagden we onze kans bij Taxi’s. Op goede hoop belden we nog om een plaatsje ’s avonds te bemachtigen… De kans was klein maar na een dik uur kregen we het verlossende seintje dat er toch een plek was vrijgekomen.

Gij afvalligen zult spijt hebben! Wij alvast niet. Dus gingen we richting Gent!

Na een conflict in taxi (wij wouden naar Taxi’s, de chauffeur zei dat hij er toch stond, wij zeiden nenee, Taxi’s, hij: jullie zijn maar met twee, wij: nee wij willen naar Taxi’s, hij: Awel!… etc.) kwamen we in de Zuidstationstraat te Gent terecht.

In het vroegere gebouw van V-Tax Gent huist tegenwoordig het restaurant van chef Gilles Bogaert. Ik ga eerlijk zijn…een vent om het warm van te krijgen…met een accent zoals het een Gentenaar beaamt. Vree wijze gast.

Wat leuk is, en tegenwoordig zeldzaam, is dat je je apéritief geniet in het salon vooraan. samen met de hapjes (overheerlijke parels) glij je zacht neer in de zetels.

Vervolgens namen ze je mee naar de zaal en ik mag wel zeggen vereerd te zijn een plaatsje aan de bar gehad te hebben met zicht op de open keuken. Voor ons een godsgeschenk.

We begonnen aan een oneindig gangenmenu van signature dishes, tekst en uitleg door de chef zelf. Hieronder reeds de Spaanse Manilla venusschelpen die je terugnamen naar de zonnige stranden, en Kokotxas. Kokotxa is een filet die onder de kaak van de vis zit. Voor ons nieuw, voor chef Gilles een stuk waar meerdere natte dromen over zijn geweest. Na het proeven begrepen we waarom. Meer nog, we kregen een encore. De eerste versie was gefrituurd, de tweede in ’t groen.

Maar dan kwam de grootste vangst van de avond. Een volledige tarbot, te verkrijgen vanaf 2 personen (chance, we waren met twee). Chef Gilles legde uit dat deze er gewoon bijhoort. Het doet hem denken aan zijn kindertijd, ne goeie gebakken vis met een botersaus, hoe kan het ook anders. Plus, een goeie portie puree, getopt met geraspte eierdooiers die gedroogd zijn in zout en nadien gedroogd in de oven. E-G-G-C-E-L-L-E-N-T!

Bovenstaande geeft de portie weer…en nee, we hebben het niet opgekregen.

Maar!… Men doet wat men kan…en men bestelt nadien nog desserts

Eerst was er chocomouse met laurier en jeneverijs, gevolgd door een tweede crèmedessert die geserveerd werd in…hou je vast… een kom, volledig uit ijs vervaardigd… heel koel (cool) dus…zoals de chef ;).

Dagje Gent? Laat je rijden naar deze Gentenaar, reserveer een/bij Taxi’s.