try this when you want to go higher

Ik moet zeggen, de naam stelde niet teleur. Hoe vaak komt het voor dat je bij het toekomen al direct naar boven mag… Wel, bij Upper is dit wel degelijk het geval.

Deze parel is gelegen in de Zuidstationstraat, hartje Gent. De Gentenaar in hart en nieren, kent dit adresje als de voormalige taxidepot. Upper is het zusje van Taxi’s (gelegen in de oude garage op het gelijkvloers), maar dan wel het zusje met pak aan. Waar dat Taxi’s er een fish-minded keukenfilosofie op nahoudt, kan je bij Upper echter terecht voor een goe stuk vlees.

Het restaurant bestaat uit twee kamers. Beide zijn beschilderd met allerlei verwijzingen naar woorden/spreuken/tekeningen die de carnivoor in ons zeker kan bekoren. Informeel, gezellig, eenvoudig. Een menu vind je niet terug op de kaart. Je kan echter kiezen tussen 4 à 5 voorgerechten, hoofdgerechten (met side dishes) en desserts.

Persoonlijk vinden we het top dat ze de kaart kort en tot de kern houden. Teveel opties eindigen toch altijd in twijfel, spijt of een ober die reeds 3x passeerde langs je tafel om iedere keer te stuiten op: “we zijn er nog niet uit”.

Bij apéritief (bubbels) kregen wij reeds een mousse van kippenlever met crackers (zie foto bovenaan). Vervolgens kozen we voor een kroket van varkenspoot en eendenlever, echt suuuuuperlekker. En qua grootte, om eerlijk te zijn, echt een deftige kroket.

Als je geluk hebt, ga je op restaurant met een tafelpartner die je laat delen. De zin “Joey doesn’t share fooooood” klinkt mening Friends-fans zeker niet onbekend. Maar als je deelt, kan je op restaurant avontuurlijk doen.

Zo bestelden we ook een gegrilde mergpijn als voorgerecht. De meesten zouden, qua naam, al niet voor dit kiezen. Maar…oh…my…god… We hadden er geen kruimel spijt van. Het bot was over de lengte gesplits en het merg was afgewerkt met look en citroentijm. Indien er niemand aanwezig was, zou je het bot in de hand nemen en letterlijk aflikken. Het tijdperk van de Flinstones is echter reeds enige tijd gepasseerd dusja…hielden we het bij het lepeltje.

Ik zeg het: zet je vooroordelen opzij en neem dit om te starten.

We namen als hoofdgerecht pulled lamb, deze smolt echt op de tong, en een rib eye van “Txogitxu” rund. Deze laatste was echt een prachtig stuk (ik weet dat het bijna als een romance klinkt…helaas erkent de wet echte culinaire liefde momenteel niet…nog niet).

We kunnen nu alvast meegeven dat Upper menig vlees-fanatiekeling naar hogere oorden brengt. Vlees bakken/braden/grillen en naar wens van de gast serveren is een ware kunst! En we kunnen hier alleen maar zeggen dat ze luisteren naar jij die komt eten, en hun producten met oog voor kwaliteit kiezen en zo lekker mogelijk aan tafel brengen.

Zin in een meat & greet? Go Upper!


Upper
Zuidstationstraat 35, 9000 Gent