try this and Schenk it in!

Het nadert, de liedjes, de lichtjes, gezang, het gekook en het geklingel van lege flessen.

Vooral die twee laatste zijn bij ons toch net ietsje meer van toepassing. En ja, ook dit jaar willen we culinaire ideetjes matchen aan heerlijke glazen. Want als er een iets is waar we met dit koude seizoen echt in geloven, dan is het het delen van warmte!

En oké ja aan tafel brengen van een ware feestmaaltijd en het vullen van al dat glaswerk.

We zochten uiteraard onze kerstman/sinterklaas/Holiday Armadillo zoals Ross in Friends het beschreef, en wij kloppen aan jouw deur aan samen met Schenk. Schenk is sinds 1978 in ons land een goedheilig man die volgens onze (wijn)-religie het goede woord en lekkere wijnen verkondigd.

Ga met ons mee aan tafel voor inspiratie op de borden en in de wijnglazen. We verwennen, we genieten, en we heffen met Schenk het glas!

Let us begin…

We beginnen met Bubbels, uiteraard! Richting Spanje vinden we de Cava Van Murviedro. Elegant met hinten van citrus en eentje die lang op de tong blijft parelen. Perfecte opener om met jouw gasten te ontdekken.

Klinken moet! En een hapje erbij is uiteraard essentieel. Voor jullie hebben we dan ook 4 hapjes gepaired. Van een experimenteel opblazend kaaskussentje, naar een Oosterse yoghurtdip, tot een heerlijk lichte tonijn-tomaat, afwerkend met flamkuchen.

Heel divers en voor ieder wat wils.

Hopelijk was deze intro voor jou op alle vlakken al lekker en sprankelend.

Oké, actieplan, qua bestek heel simpel: beweeg naar binnen. Qua glazen nog simpeler: het glas dat het meest dichtbij is.

We blijven even in Spanje hangen bij Murviedro (omdat het daar toch zo gezellig is). Enne…ja…we gaan inderdaad eens met rood van start: Cepas Viejas Bobal D.O. Utiel-Requena. Waarom? Euh, omdat we dat zelf kiezen, en ook omdat we met tartaar van ree voldoende body nodig hebben om de smaken te laten uitkomen.

100% bobal-druif. ideaal bij deze tartaar van ree met Aziatische toets.

Bovenstaande is totaal niet klassiek en leuk mee uit te pakken.

Volgende klinkt klassiek, is het ook deels, en daar is niets mis mee: Coquilles met butternut, chorizo en champignonsaus.

Wat serveren we hierbij: Graffigna Pinot Grigio. Lichte kleur, heerlijk floraal en met pinot gris zit je perfect in match met een topproduct als Coquilles.

Voorgerecht 2 kan normaal nog niet tot spanning aan de riem geleid hebben. En bewust zo, want laten we overgaan naar het volgende!

Met het hoofdgerecht willen we altijd thuiskomen. Comfy, lekker, en niet teveel werk.

Maar eerst, het glas heffen met deze Masso Antico Primitivo: vol met deze primitivodruif, comfy omdat hij wat zwaarder komt. En complementair met onze Ragout van hinde, ratatouille en gegratineerde puree.

’t is wild, ’t is met groentjes, ’t is met puree met voldoende boter die je tot de bodem uitlepelt.

Comfy, maar eindigen doen we uiteraard in stijl. Nu de keuze voor het ideale dessert, gene gemakkelijker eh! Maar deze is echt wel tof, keilekker, en om af te likken, in te likken, alléja, je likt hem volledig op: Baba au rhum.

En hierbij, met als oneliner ‘zoet maar elegant’: Castillo de Molina Reserva Late Harvest.

Een druivenmix met onder andere Sauvignong Blanc, Riesling en Viognier. Intens geel honingtinten. Land van herkomst: Chili

Perfect combo en ideale afsluiter van ons diner met Schenk.

Sharing is Caring! Iedereen die bij ons komt eten weet dit en voelt dit ook. Enkel en alleen door het bijgieten van de wijnen. En dat bijgieten doen we nu ook naar jullie.

Zin om na dit menu vol inspiratie ook deze wijnen op te gieten? Neem zeker deel aan onze wedstrijd en wie weet klink je samen met ons en Schenk op de feestdagen!