try to go here when everything is safe again

Het lijstje, het smaakvolle lijstje, het overheerlijke lijstje, het lijstje met topherinneringen, het lijstje met topmensen die topgerechten maken in hun topzaken!

Wij tellen af, maar met een veilige klok. We kijken er naar uit en verlangen naar weer op restaurant gaan. Maar enkel als dit kan op een georganiseerde en correcte manier! Maar we tellen af… En wij zijn voorbereid! Of toch op z’n minst: we zijn mannen die weten wat ze willen! En hoewel er zeker nieuwe zaken op de agenda staan, en wij zeker niet van die foodies zijn die enkel en alleen naar die 5 dezelfde zaken blijven terugkeren. Ongeacht dit, hebben we toch een lijst van restaurants waar we reeds zijn geweest, maar we ons het beste voelt, waar we superlekker hebben gegeten, en waar we naar uitkijken om terug aan tafel te schuiven.

En ieder adresje heeft voor ons iet speciaals, iets waar we met de beste herinneringen naar terugkijken!

Da Mimmo in Sint-Lambrechts-Woluwe. Italiaanse keuken op hoog niveau, beloond met een ster! Prachtig eten, lekkere sauzen!

“Enkel en alleen voor de keigrappige Sommelier zouden wij al terug gaan. Hoe hij je bedient, je dorst lest en ieder gerecht inleidt met de eer die het toekomt, daarvoor willen wij graag terug gaan eten bij Da Mimmo”

Brasserie Juste in Dikkelvenne. Back to Basics, pure ingrediënten en respect voor traditie.

“Ons adresje bij uitstek om Côte à l’os te gaan eten hier vlakbij. En het zijn toffe mensen die met volle passie hun zaak runnen… En wij krijgen hun Côte à l’os niet op… De restjes die we de vorige keer meekregen voor onze ‘hond’… hebben we de dag nadien zelf opgegeten”

Bacon in Ieper. 2 foodies die na een carrière in hun slagerij de stap hebben gezet naar hun eigen restaurant.

“Echt twee toffe, toffe mensen! Mensen die weten wat lekker eten is, die weten hoe ze het moeten klaarmaken, die weten hoe ze hun gasten moeten verwennen. Pascal en Virginie, hopelijk tot snel?”

Mama Kelly in Amsterdam. Kip of kreeft? Er is maar één roze adres! Wanneer we weer veilig de grens over mogen natuurlijk…

“Komaan, alles is in het roze, de sfeer is Moulin Rouge, de muziek is hip, de kip is mals, en de vibe is VOLLEDIG ONS DING. Plus: je kan zelf kiezen om te tafelen in hun ‘kippenkot’. Echt waar, iedereen die naar Amsterdam gaat moet hier zeker eens gaan eten.”

Jan Verhelst in Eke. Kwaliteitskeuken met een Oosterse toets hier vlak achter onze hoek.

“Ooit de eerste keer gaan eten toen we in Eke zijn komen wonen. En nadien buitengestapt met een adresje waar een topchef en zijn vrouw het beste van zichzelf geven. Jan Verhelst, ja wij zijn die twee die altijd te laat bellen… maar we hopen er snel weer te zijn!”

Commotie in Gent. Wabi Sabi, open keuken, het vuur dat staat de branden.

“Een adres waar je alles deelt. Geen ‘Joey doesn’t share food’, maar een romantische beleving met overheerlijke gerechten.

De gastvrouw is uiterst charmant en de chef is een boom van een vent die ons toen begroette … waardoor we direct volledig van onze mannemelk waren…”

Ansoler in Hasselt. Spaanse-Belgische keuken onder leiding van de Ladychef van 2015.

“Tijdens de laatste weken voor de tweede lockdown zijn we in Hasselt belandt en hadden we bij Ansoler geboekt. Eén van de beste keren dat we ooit hebben gegeten. Alles, maar dan ook ALLES was lekker en volmaakt! Als we in Hasselt zijn, moeten we sowieso terug naar dit adresje!”

Boury in Roeselare. 2 sterren, ons jaarlijks adres voor een topdiner met overnachting.

“Eerste keer hier was voor onze verjaardag…en we zijn ieder jaar blijven terugkeren. Eén van de beste keukens waar we ooit van hebben mogen proeven. De bediening is subliem. De setting is stijlvol. Tim en Inge hebben een parel van de gastronomie gemaakt!”

Le Château dy Mylord in Ellezelles. Prachtig, subliem, klasse!

“Voor onze, iedere keer pure verwennerij! Ze weten echt gewoon wat ze doen en serveren traditie met stijl! Sinds 1987 een verrijking voor de sterrenhemel van de Michelin, voor ons een plaats waar we echt verliefd op zijn.

En aan onze wijnvriend Simon: de groetjes en dat we snel terug samen van een glas mogen genieten.”

Tot zover ons lijstje met de plaatsen die voor ons speciaal zijn, en waar we hopelijk snel terug naartoe kunnen. Iedereen heeft wel zo een lijstje vermoed ik, en bij deze kunnen jullie die van ons raadplegen als er inspiratie nodig is!

Be safe!