try coming over, we’ve missed you

Het is een feit: ons eerste etentje na de lange corona-pauze is ondertussen gepasseerd. En ik ga eerlijk zijn: we hebben er ENORM van genoten.

Het laatste etentje dateert ondertussen van maart 2020. En met etentje bedoel ik echt: all the way, meerdere gangen, aangepaste wijnen, showcooking, tussendoortjes en friandises op het einde. WE LOVE IT. En enkele weken geleden is onze grote tryout gekomen. Precies onze eigen horeca-lockdown die we hier hebben gehad. En ook wij ,net zoals veel restaurateurs, keken uit naar de opening!

Met het nieuws dat met 4 aan tafel (binnen) terug mocht, kregen wij voor het eerst sinds lang weer de kans om gasten te verwennen, en we hebben ons echt echt laten gaan. Voordeel van zo een corona/lockdown/pauzejaar is dat wij gewoon zijn blijven doorkoken thuis, nieuwe dingen zijn blijven proberen en onze eigen menukaart zijn blijven uitbreiden.

Conclusies: zij die bij ons komen eten de komende periode zullen ALLEMAAL nieuwe gerechten proeven, want wij hebben nu echt een carte blanche in onze keuze van gerechten. Onze fun begon al 6 weken geleden. In een weekje verlof zijn wij naar de Ardennen gegaan, huisje gehuurd waar onze vierpotige dochter mee mocht, flesje opengedaan en ons boekje erbij genomen… Ons boekje waar al onze menu’s in terecht komen, we de aangepaste wijnen in zetten, en waar ik zelfs al een keuze maak uit de borden die ik wil gebruiken.

En dan enkele weken geleden was het zover! Onze gasten arriveerden mooi op tijd met een lekkere fles bubbels en prachtige bloemen. Ik stond klaar met een ontsmettingsspray. We hadden het toilet beneden speciaal voor hen voorzien (wij gingen op het tweede toilet). Onze gasten hadden zelftests mee. En na een hartelijk welkom, een dik kwartier wachten, trokken we onze eerste fles bubbels van Gallimart Père et Fils open en konden we beginnen aan onze eerste menu.

Welcome back!

Ik geef toe, ik amuseer me zelfs al met de menukaart te maken. Ik vertik het dan ook om de gangen heel duidelijk te vermelden. Iedereen is welkom bij ons, maar ze moeten ook wel een beetje werken voor hun eten. De menukaart vind je alvast helemaal bovenaan, maar ik leid je er graag doorheen.

Deze twee zijn supersimpel en 2 hapjes die je gewoon op tafel kan zetten, moet je niet naar omkijken en worden sowieso tot het laatste stukje naar binnengespeeld

  • Pillows: onze kaasdeegkussentjes… ja ook ik heb fouten, het was op voor er een foto was, maar hier kan je terugvinden wat ik bedoel.
  • Hollandse ragout: de beroemde bitterballen, overgekomen van onze Noorderburen, en ik verkies om deze eerst uit te lepelen en nadien de krokante korst naar binnen te spelen
  • Turk gebak: gözleme met spinazie en kaas, lekker uit het vuistje, puur genieten.

  • Groen zaad: ja, ze moesten even lachen. Ofwel keigoed gevonden, ofwel dachten de gasten dat we dringend op een medisch onderzoek zouden moeten. Hierboven een duo van groene asperges (asperge is een zaadplant). Asperges met dragonolie en asperges pistache-amandelcrème. Bij deze een lekkere Grüner Veltliner.

  • Joodse kool: Ravioli van koolrabi (heh heh) met citroenverbena saus, prei olie en mousseline. Bleek één van de favorieten te zijn van onze gasten. Waarom? …SAUS!

  • Russische Geirnoars: Ravioli en roomsaus van garnalen afgewerkt met Royal Belgian Caviar. Jaja, 2 maal ravioli maar euhm, de gasten heb ik alvast niet horen klagen!!! Les Bugadelles, lekker vol en vettig. Ideaal!

  • Lady & de Vagebond: de beste balletjes in tomatensaus naar mijn mening! Iets wat wij proberen te doen in een lang menu is naar het hoofdgerecht toe iets van comfort food te serveren. Lekker herkenbaar, niet te complex, en gewoon heerlijk! …cruciaal: zorg dat er genoeg saus is!

  • Britse kruimels: dichterlijk zo genoemd, want het is eigenlijk apple crumble op 2 manieren: klassiek in een spietje, en door mijn chef ernaast in een niet jasje!

  • En afsluiten deden we met chocokokospoten: onze huisgemaakte friandises bij de koffie of thee (of extra glaasje wijn…)

Enkele uren nadat onze lieve gasten vertrokken waren was de vaatwas al uitgedraaid, de glazen al afgewassen, en zaten wij met een goed glas wijn na te genieten. Voldaan na een etentje waar we ons best hebben gedaan iedereen goed te ontvangen, lekker eten aan te bieden en gewoon een leuke dag te hebben gehad.

Laat de volgende tafelgenoten maar komen!